Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Henk Schoemaker van de Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg pleit namens de 245 aangesloten ondernemers voor afschaffing van betaald parkeren. © Frank Uijlenbroek

Betaald parkeren verdeelt politiek Hardenberg

Met een groot aantal ondernemers op de publieke tribune heeft de Hardenbergse politiek zich vanavond gebogen over het aanpassen van het betaald parkeren in de stad. Het college stelt voor om parkeren de eerste drie uur gratis te maken in de parkeergarage onder het gemeentehuis, en alleen op zaterdag in de kelder onder het LOC. Maar de centrumondernemers pleitten bij monde van voorzitter Henk Schoemaker van de Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg (SCSH) voor totale afschaffing van betaald parkeren, en in plaats daarvan het hele centrum aan te wijzen als blauwe zone.

Ook voelt de winkelierskoepel wel voor een mengvorm van gratis en betaald parkeren, door één uur gratis parkeren met de parkeerschijf in de straten toe te staan en het eerste uur in de parkeergarages ook gratis te maken. ,,Wie met de auto naar de stad komt geeft meer geld uit dan iemand die met de fiets of lopend komt’’, aldus Schoemaker, die de raad opriep te kiezen voor een toekomstbestendig centrum, waarvoor hij applaus oogstte vanaf de publieke tribune. 

Vechtdal