Al vele jaren probeert Madelon van Hartingsveldt haar (recreatie)woning op Park Moscou in Bergentheim te verkopen. Het lukt niet, mede omdat de gemeente geen permanente bewoning toestaat.
Volledig scherm
Al vele jaren probeert Madelon van Hartingsveldt haar (recreatie)woning op Park Moscou in Bergentheim te verkopen. Het lukt niet, mede omdat de gemeente geen permanente bewoning toestaat. © Frans Ebeltjes

Bewoners Park Moscou: Permanent wonen voorkomt criminaliteit

Een probaat middel tegen toenemende criminaliteit op vakantieparken kan legalisering van permanente bewoning zijn. Dat vinden de bewoners van Park Moscou in Bergentheim.

 1. Voorlopige schets voor uitbreiding recreatiehaven Hardenberg: buren mogen inspreken
  PREMIUM

  Voorlopige schets voor uitbrei­ding recreatie­ha­ven Hardenberg: buren mogen inspreken

  Hardenberg heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de recreatiehaven aan de Vecht. De gemeente richt de steven op geleidelijke groei van het bestaande haventje in het centrum van de stad, dat nu zo’n vijftien ligplaatsen telt. In dit scenario wordt de havencapaciteit uitgebouwd tot circa twintig ligplaatsen voor kleinere vaartuigen plus twee aanlegplaatsen voor grotere boten.
 2. Strijdlustig Hardenberg wil financieel gezond blijven, ‘maar noodweer is misschien wel dichtbij’
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Hardenberg wil financieel gezond blijven, ‘maar noodweer is misschien wel dichtbij’

  Martijn Breukelman reist morgen strijdlustig naar Den Haag. Samen met andere wethouders financiën pleit hij bij de Tweede Kamer en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken voor een reële compensatie van het Rijk voor de extra kosten die zijn of nog worden gemaakt voor jeugdzorg, wmo-voorzieningen en de coronacrisis. Want Hardenberg wil een financieel gezonde gemeente blijven.

Vechtdal