Wil je een bewoner van een van de zorghuizen van Saxenburgh bezoeken dan moet je dat via digitale registratie doen. Niet iedereen maakt daar gebruik van.
Volledig scherm
PREMIUM
Wil je een bewoner van een van de zorghuizen van Saxenburgh bezoeken dan moet je dat via digitale registratie doen. Niet iedereen maakt daar gebruik van. © Hollandse Hoogte / ANP

Bezoekers zorghuizen Vechtdal soms voor dichte deur: ‘eerst digitaal registreren’

Zorgorganisatie Saxenburgh roept familieleden van oudere bewoners in hun zorghuizen op, gebruik te maken van de onlineregistratie als ze hun dierbaren willen bezoeken. Vaak gebeurt dit niet en staan ze voor de dichte deur omdat het huis te vol is. Zorgpersoneel krijgt zo dikwijls te maken met teleurgestelde en soms ook boze bezoekers.

  1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

    Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

    Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.

Vechtdal