Jan Bruins is een van de bezwaarmakers tegen de aanleg van een 13 hectare groot zonnepark tussen het Baalderveld en de buurtschap Hoogenweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Bruins is een van de bezwaarmakers tegen de aanleg van een 13 hectare groot zonnepark tussen het Baalderveld en de buurtschap Hoogenweg. © Frank Uijlenbroek

Bezwaar buren tegen zonnepark Zunneveld Hardenberg ongegrond

De rechtbank in Zwolle heeft het beroep van omwonenden tegen een vergunning voor het Hardenbergse zonnepark ’t Zunneveld ongegrond verklaard. Daardoor kan LC Energy door met de plannen voor een 13 hectare groot zonnepark tussen de Hardenbergse wijk Baalderveld en de buurtschap Hoogenweg.

Begin oktober verleende de gemeente Hardenberg een omgevingsvergunning, die het mogelijk maakt om het terrein in de hoek van kanaal Almelo-De Haandrik en de Westeindigerdijk voor een periode van 25 jaar te gebruiken als zonnepark. Daar tekenden vier omwonenden beroep tegen aan, waar de rechtbank zich op een zitting op 15 januari over boog. Een van de bezwaarmakende families heeft vanuit haar woning geen zicht op het beoogde terrein, zodat de rechter dat beroep meteen al 'niet-ontvankelijk’ verklaarde. De bezwaren van de andere drie werden wel behandeld.

Vechtdal