Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de Dag van de Bouw die vandaag werd gehouden was het mogelijk een kijkje te nemen in het toekomstige Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. © Saxenburg Groep

Bijna duizend belangstellenden bekijken bouw van nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg

UpdateEven lopen door een toekomstige operatiekamer en de afdeling spoedeisende hulp. Het kon vandaag op het bouwterrein van de Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. 

Bouwers Dura Vermeer en Goossen Te Pas Bouw stelden tijdens de landelijke Dag van de Bouw eenmalig de poorten van het bouwterrein open voor het publiek. Bezoekers kregen zo een unieke kans om op de bouwplaats rond te lopen, daar waar dat normaal verboden is.

 1. Ilse uit Nieuwleusen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram
  PREMIUM
  HELLP-syndroom

  Ilse uit Nieuwleu­sen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram

  Met een ondeugende blik sjouwt de kleine Josephien, gewapend met een knuffelaapje, door haar ouderlijk huis in Nieuwleusen. Haar moeder kijkt glimlachend toe. Niets aan het tafereel verraadt iets over de heftige tijd die het gezin heeft doorstaan. De jonge moeder kreeg het HELLP-syndroom, met 25 weken zwangerschap is ze bevallen. Hoe verwerk je zoiets? Ilse wil ouders helpen die ook een prematuur kindje hebben. Zodat zij alles kunnen vastleggen in een invulboek, voor later. Want het is wel je kraamtijd.
 2. Eerst het Bouwvakfeest in Oud-Lutten, dan pas vakantie vieren

  Eerst het Bouwvak­feest in Oud-Lut­ten, dan pas vakantie vieren

  Afgelopen week is de zestien-koppige organisatie van het populaire Bouwvakfeest (BVF) reeds begonnen met de gigantische opbouw van het feestterrein aan de Kerkdijk in Oud-Lutten. Komende vrijdag 26 juli barst namelijk het jaarlijkse feest er weer los. Want voor veel feestvierders en liefhebbers van een fijn stukje muziek en dito gezelligheid begint de dikverdiende (bouwvak)vakantie pas echt als het BVF in Oud-Lutten is bezocht.

Vechtdal