Binnen kijken in molen Radewijk taboe, maar stichting en bakkers zijn gastvrij

videoNationale Molendag is elk jaar in mei een uitgelezen kans om een historische molen van binnen te bekijken en te beleven. Gejaagd door de wind hoor je de wieken draaien en het raderwerk trillen en bonken, en malen stenen het graan tot meel. Maar vanwege de coronamaatregelen blijven de meeste molens dit jaar dicht en wordt de Molendag vooral online gehouden. Korenmolen Windlust in Radewijk vormt echter een uitzondering, al is een kijkje op de steenzolder ook hier niet mogelijk.

 1. Djordi (24) uit Dedemsvaart wilde met een bijl op zijn ouders inhakken: ‘Het was een noodkreet’
  PREMIUM

  Djordi (24) uit Dedems­vaart wilde met een bijl op zijn ouders inhakken: ‘Het was een noodkreet’

  Met een bijl in zijn handen stond Djordi L. in maart dit jaar tegenover zijn vader in Dedemsvaart, zo was het Openbaar Ministerie donderdag van mening in de Zwolse rechtbank. Hij dreigde zijn ouders wat aan te doen, omdat hij maar geen hulp kreeg. ‘Misschien moet ik maar naar het gemeentehuis gaan en mensen doodsteken of een schietpartij veroorzaken om wel hulp te krijgen. Maar ik ga mijn ouders vermoorden’.
 2. Rick Brink uit Hardenberg zet zich als goodwill- ambassadeur in voor Verenigde Naties: meer diversiteit
  PREMIUM

  Rick Brink uit Hardenberg zet zich als goodwill- ambassa­deur in voor Verenigde Naties: meer diversi­teit

  Rick Brink uit Hardenberg treedt toe als ‘goodwill-ambassadeur’ voor de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties. Diverse bekende Nederlanders zetten zich op allerlei terreinen in om bijvoorbeeld de klimaatagenda van Parijs en andere duurzame ontwikkelingsdoelen te helpen realiseren. Brink gaat aan de slag op gebied van inclusie en diversiteit, zodat niemand in de samenleving meer wordt buitengesloten.

Vechtdal