Volledig scherm
PREMIUM
De Krim, Boerenmarkt bij Bosman wordt dit jaar voor de laatste keer georganiseerd © M Dkrijger

Boerenmarkt De Krim stopt na 20 jaar: ‘Het was ons kindje’

Aan alles komt een einde. Woensdag 21 augustus is de 20e Boerenmarkt georganiseerd bij Hoeve Bosman in De Krim. En dit lustrum is ook de allerlaatste keer dat de boerenmarkt plaatsvindt. Wilma, Erna, Karin, Gerard, Mark en Nikki Bosman en Stefan Logtenberg zijn klaar voor de laatste editie van de Boerenmarkt. De familie Bosman en vrienden zijn ook dit laatste jaar weer druk geweest met voorbereiden.

Met welke gedachte zijn jullie destijds begonnen met de Boerenmarkt?

Erna: ,,We wilden toen al de mensen kennis laten maken met het leven op de boerderij. Daarom hebben we nooit entree gevraagd. Dan zou het te duur worden voor een gezin. We zien liever dat het geld wordt uitgegeven bij de standhouders.”

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal