Wethouder Jan ten Kate (achteraan rechts) laat samen met ecoloog Johan Poffers (IVN), Frank Oomen (GroenLeven) en ambtenaar Peter Hermans het symbolisch eerste zonnebootje te water in de zandwinplas bij Kloosterhaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jan ten Kate (achteraan rechts) laat samen met ecoloog Johan Poffers (IVN), Frank Oomen (GroenLeven) en ambtenaar Peter Hermans het symbolisch eerste zonnebootje te water in de zandwinplas bij Kloosterhaar. © GroenLeven

Bootje voor bootje breidt drijvend zonnepark Kloosterhaar uit: duizenden panelen

De officiële starthandeling deze week moest worden afgeblazen vanwege de strengere coronaregels. Maar Covid-19 kan de aanleg van het drijvend zonnepark bij Kloosterhaar niet dwarsbomen. Terwijl woensdag het symbolische eerste zonnebootje te water ging, dobberden iets verderop al honderden duurzame bootjes op de zandwinplas aan de Balderhaarweg.

 1. Raad Hardenberg zet veilig fietspad IJhorst - Balkbrug op verlanglijst
  PREMIUM

  Raad Hardenberg zet veilig fietspad IJhorst - Balkbrug op verlang­lijst

  De kans dat fietsers over afzienbare tijd op één aaneengesloten fietspad van IJhorst naar Balkbrug kunnen peddelen, is flink toegenomen. De voltallige gemeenteraad van Hardenberg heeft dinsdagavond een voorstel aangenomen om de aanleg van een vrijliggend fietspad langs Groot Oever op te nemen in het prioriteitenlijstje voor fietsroutes. Zo hoeven fietsers bij de gemeentegrens niet ineens weer de rijbaan op te sturen als het vrijliggende fietspad langs de Heerenweg op Staphorster grondgebied abrupt ophoudt.
 1. Baudet stelt zich tóch weer verkiesbaar als FVD-leider
  Play

  Baudet stelt zich tóch weer verkies­baar als FVD-lei­der

 2. Ravage door vuurwerkbom bij kinderdagverblijf
  Play

  Ravage door vuurwerk­bom bij kinderdag­ver­blijf

Vechtdal