Volledig scherm

Bouw sporthal De Slag in Hardenberg gestart

HARDENBERG - De bouw van sporthal De Slag op de sportboulevard in Hardenberg is gestart. Naar verwachting is de buitenkant van de sporthal in de loop van maart gereed. Daarna wordt de binnenkant van de hal door aannemersbedrijf Kormelink afgebouwd. Volgens planning wordt de nieuwe sporthal in de zomer opgeleverd. De hal wordt met ingang van het schooljaar 2017-2018 in gebruik genomen.

Met de nieuwbouw van de sporthal wordt de Sportboulevard in Hardenberg afgerond. De hal krijgt drie zalen en zes kleedkamers. De tribune heeft ruimte voor 150 toeschouwers, wat aan de kleine kant volgens voetbalvereniging HHC. De sporthal wordt met ingang van schooljaar 2017-2018 voornamelijk gebruikt door scholen en verenigingen. De sporthal wordt tegen het bestaande zwembad de Slag aan gebouwd.

Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen bouwt de sporthal in opdracht van de gemeente Hardenberg. Kormelink heeft samen met Te Kiefte Architecten uit Borne het ontwerp voor de sporthal verder uitgewerkt. De sporthal krijgt dezelfde kleurstellingen als het zwembad en hetzelfde materiaal wordt gebruikt. De huidige entree van het zwembad vormt straks ook de entree van de sporthal.

Nadat de fundatiewerkzaamheden zijn afgerond, start Kormelink met de ruwbouw. Naar verwachting wordt het hoogste punt in de loop van maart 2017 bereikt. De buitenkant van de sporthal is in mei gereed waarna nog drie maanden afbouw volgt. Oplevering is gepland voor augustus.

Sporthal De Slag is onderdeel van de SPORTBLVD, de benaming die de gemeente heeft gegeven aan de sportboulevard aan de rand van het centrum van Hardenberg, tegenover het ziekenhuis. Op de sportboulevard zijn al een atletiekbaan, beachcourt en zwembad gerealiseerd.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Vechtdal