Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf links: de toekomstige bewoners Harm Bisschop en Klaas Visscher plaatsen samen met uitvoerder Gerrit Hofstede en wethouder Martijn Breukelman de laatste onderdelen van de vloer van Takenshof nummer 25. Foto Alex Mulder © Alex Mulder

Bouw Takenshof Balkbrug nu écht van start

Samen met de toekomstige bewoner Harm Bisschop en medewerkers van Evertsen Bouw Zwolle heeft wethouder Martijn Breukelman van de gemeente Hardenberg het laatste onderdeel van de vloer van Takenshof 25 gelegd. De afronding van de begane grond vormde gisteren de officiële aftrap van de nieuwbouw op het terrein van de voormalige discotheek Takens.

Bij de symbolische handeling waren veel toekomstige bewoners van het nieuwbouwwijkje aanwezig. Veel van hen namen na het officiële gedeelte de gelegenheid om een kijkje te nemen bij de bouw. Onder de belangstellenden was de familie Landsman-Senneker die een van de achterste woningen heeft gekocht. Nog niet eerder hadden zij gezien wat de stand van de bouw van hun woning was. Wel hadden ze in de afgelopen tijd enkele foto’s van de voortgang gekregen. Andere toekomstige bewoners hadden al een kijkje genomen of kunnen de verrichtingen vanaf de weg in de gaten houden. Dat geldt zeker voor de familie Bisschop. Zij krijgen hun huis aan de voorkant van het plan, zo’n beetje op de plek waar voorheen de centrale ingang van Takens was.

 1. Veldzicht doet aangifte na protestborden tegen vluchtelingen in Balkbrug: ‘Wij laten ons niet intimideren’
  PREMIUM

  Veldzicht doet aangifte na protestbor­den tegen vluchtelin­gen in Balkbrug: ‘Wij laten ons niet intimide­ren’

  ‘Veldzicht en Balkbrug zijn al 125 jaar nauw met elkaar verbonden, daar zal deze protestactie op geen enkele wijze verandering in brengen.’ Het zijn duidelijke woorden van de directie van Veldzicht, als reactie op de protestactie eerder deze week. Veldzicht laat weten dat ze aangifte hebben gedaan en zich niet laten intimideren. Ook de inwoners van Balkbrug zijn niet te spreken over de spandoeken die door een actiegroep opgehangen zijn. Waar bemoeien ze zich mee?
 2. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

  Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

  Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.

Vechtdal