Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf links: de toekomstige bewoners Harm Bisschop en Klaas Visscher plaatsen samen met uitvoerder Gerrit Hofstede en wethouder Martijn Breukelman de laatste onderdelen van de vloer van Takenshof nummer 25. Foto Alex Mulder © Alex Mulder

Bouw Takenshof Balkbrug nu écht van start

Samen met de toekomstige bewoner Harm Bisschop en medewerkers van Evertsen Bouw Zwolle heeft wethouder Martijn Breukelman van de gemeente Hardenberg het laatste onderdeel van de vloer van Takenshof 25 gelegd. De afronding van de begane grond vormde gisteren de officiële aftrap van de nieuwbouw op het terrein van de voormalige discotheek Takens.

Bij de symbolische handeling waren veel toekomstige bewoners van het nieuwbouwwijkje aanwezig. Veel van hen namen na het officiële gedeelte de gelegenheid om een kijkje te nemen bij de bouw. Onder de belangstellenden was de familie Landsman-Senneker die een van de achterste woningen heeft gekocht. Nog niet eerder hadden zij gezien wat de stand van de bouw van hun woning was. Wel hadden ze in de afgelopen tijd enkele foto’s van de voortgang gekregen. Andere toekomstige bewoners hadden al een kijkje genomen of kunnen de verrichtingen vanaf de weg in de gaten houden. Dat geldt zeker voor de familie Bisschop. Zij krijgen hun huis aan de voorkant van het plan, zo’n beetje op de plek waar voorheen de centrale ingang van Takens was.

  1. Zeer grote brand in winkelstraat Dedemsvaart onder controle
    UPDATE | VIDEO

    Zeer grote brand in winkel­straat Dedems­vaart onder controle

    In de Julianastraat in Dedemsvaart heeft woensdagmiddag een grote woningbrand gewoed, die werd veroorzaakt door blikseminslag. De brandweer schaalde rond 13.00 uur op van zeer grote brand naar GRIP 1, wat betekent dat er overleg nodig was tussen de verschillende hulpdiensten. De brandweer had veel moeite om de brandhaard te vinden. Dat lukte na ruim een uur, waarna de brand kon worden bestreden. Uiteindelijk volgde om kwart over drie het sein dat de brand meester was.

Vechtdal