Jeroen Slager naast de benzinepomp op zijn camping in Balkbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Slager naast de benzinepomp op zijn camping in Balkbrug. © Frank Uijlenbroek

Boze campinghouder uit Balkbrug plaatst uit protest benzinetank naast toiletgebouw: ‘Rutte, loop naar de pomp’

Campinghouders in het Vechtdal smachten ernaar de toiletgebouwen weer te mogen openen en zo meer gasten te kunnen ontvangen. Onbegrip is er ook, omdat bij andere sectoren ogenschijnlijk scheutiger met versoepeling van de coronamaatregelen wordt omgesprongen. Als protest zette Jeroen Slager van camping Reestdal een benzinepomp naast zijn sanitaire voorziening. Want daar mag toiletteren wél. ,,Loop naar de pomp.”

'Rutte, loop naar de pomp.’ Jeroen Slager wil zijn statement als eigenaar van camping Reestdal in Balkbrug best nog eens herhalen. Hij is de onduidelijkheid die hij met zijn park aan De Haar rondom de coronacrisis ervaart meer dan zat. Veiligheidsregio's hier, versoepelingen daar, een landelijke spoorboekje, maar ook weer regionaal maatwerk: veilig voorop, maar wel erg veel rompslomp 

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.

Vechtdal