Brand in kalverstal Rheezerveen

videoIn een stal in Rheezerveen ontstond afgelopen nacht brand in een berg stro. Het vuur zou bij toeval ontdekt  zijn door de zoon van de eigenaar. Deze kon erger voorkomen door het brandende stro met een shovel naar buiten te rijden.  

De brandweer werd rond 2.30 uur opgeroepen voor de brand in de kalverstal aan de Ommerweg in Rheezerveen, gemeente Hardenberg.  Zij namen het bluswerk van de zoon van de eigenaar over. 

In de stal waren voor zover bekend op het moment van de brand geen kalveren aanwezig. De brandweer heeft de brand geblust. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Volledig scherm
Brand in berg stro in stal in Rheerzerveen. © Persbureau Harm Meter
  1. Menmarathon Ane viert vijfde jubileum
    PREMIUM
    Video

    Menmara­thon Ane viert vijfde jubileum

    "Oei, ik zie daar geen bal meer", zegt de moeder van Tessa Post. Ze staat langs het parcours en filmt haar dochter die met een enkelspan het parcours aflegt. Scherpe bochten vragen om een goede samenwerking met het paard. Op de pionnen liggen tennisballen. Worden deze geraakt, dan levert dat strafpunten op. En moeder zag het goed. Tessa en paard Hinde doen hun best, maar toch worden twee ballen eraf geknikkerd. Ze relativeert. "Het is een jong paard, moet nog veel leren. Dit is de vijfde officiële wedstrijd. Maar kijk toch eens, het paard vindt het geweldig. Hij kijkt al waar hij heen wilt."

Vechtdal