Volledig scherm
Een werkkeet ging in vlammen op ten zuiden van Dedemsvaart. © GinoPress B.V.

Brand in schaftkeet bij Dedemsvaart

Een schaftkeet is gisteravond in vlammen opgegaan ten zuiden van Dedemsvaart. 

De brand woedde aan de Van Rooijens Hoofdwijk bij de kruising met de Zestiende wijk, even buiten Dedemsvaart. 

Bij de brandweer kwam de melding tegen half tien binnen. Die haalde ter plekke snel twee gasflessen uit de keet om oververhitting te voorkomen. De keet was niet meer te redden en brandde helemaal uit. Onduidelijk is hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Vermoedelijk werd de schaftkeet door wegwerkers gebruikt die met werkzaamheden aan de Van Rooijens Hoofdwijk net even buiten Dedemsvaart bezig zijn.

 1. Asbest eraf en zonnepanelen erop bij Gramsberger houtbedrijven
  PREMIUM
  video

  Asbest eraf en zonnepane­len erop bij Gramsber­ger houtbedrij­ven

  Maatschappelijk vond hij het niet langer verantwoord. En daarom besloot Harry Haverkotte uit Gramsbergen om dik twaalfduizend vierkante meter asbestplaten op zijn houtloodsen te vervangen door dakplaten die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Deze week worden de laatste eternitplaten gelegd aan de Doorbraakweg. Daarna volgt, in twee fasen, de plaatsing van meer dan drieduizend zonnepanelen.
 2. Ommerschans wil betere informatie over plannen Veldzicht

  Ommer­schans wil betere informatie over plannen Veldzicht

  Niet alleen inwoners van Balkbrug, maar ook van Ommerschans zijn bezorgd over plannen voor het huisvesten van twintig ‘ongedocumenteerde vreemdelingen’ met psychiatrische problemen in een beschermde woonvoorziening, buiten de poorten van de kliniek Veldzicht. Dit in Balkbrug gevestigde ‘centrum voor transculturele psychiatrie’, dat onder meer psychiatrische hulp biedt aan mensen met een niet-westerse achtergrond, heeft meerdere locaties op het oog voor zo'n woonvorm, nabij Ommer grondgebied. De gemeente Ommen laat de informatievoorziening echter over aan Veldzicht, en aan buurgemeente Hardenberg waar Balkbrug onder valt.

Vechtdal