Volledig scherm
Edwin Evers en de brandweermannen. © Edwin Evers Band

Brandweermannen krijgen podium en staande ovatie dankzij Edwin Evers

In plaats van het toejuichen van de Edwin Evers Band, werden brandweermannen als eerste toegejuicht in schouwburg Het Park in Hoorn. De Hardenbergse Evers gaf voordat de voorstelling begon het podium aan de brandweermannen, die vlak daarvoor moesten uitrukken omdat het brandalarm afging in de schouwburg.

Vanwege rookontwikkeling werd de schouwburg ontruimd gisteravond. Het ging echter om rook dat afkomstig was uit een rookmachine, waar het brandalarm op reageerde. Nadat de brandweer het pand grondig geinspecteerd had, kon het publiek weer naar binnen. De voorstelling van de Edwin Evers Band liep een beetje vertraging op, maar alsnog stuurde Evers eerst de brandweermannen het podium op. Zij werden ontvangen met een staande ovatie. 

Complimentjes

Op social media regent het complimentjes voor de actie van de Hardenberger. ‘Tot tranen toe geroerd’, twittert iemand. ‘Geweldig gebaar’, laat twitteraarKevin weten. Ook veiligheidsregio Noord-Holland Noord bedankt Evers voor de actie: ‘Bedankt voor het applaus voor onze brandweer. Staande ovatie op het podium bij Edwin Evers na inzet van onze brandweermensen in de schouwburg in Hoorn’.  Ook de bezoekers van de show konden het waarderen, ondanks dat de show vertraging op liep. ‘Toch nog een top avond gehad door deze mannen', schrijft Jacco Kort. ‘Wat mooi dat jullie de brandweer op deze manier in het zonnetje zetten en bedanken voor de inzet', luidt een andere reactie. 

 1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
  PREMIUM

  Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

  Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”
 2. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Vechtdal