Galil D. vernielde op 29 maart 18 grafstenen op een begraafplaats in Hardenberg. Een paar dagen later moesten 10 graven in Nieuwleusen het onderspit delven door zijn toedoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Galil D. vernielde op 29 maart 18 grafstenen op een begraafplaats in Hardenberg. Een paar dagen later moesten 10 graven in Nieuwleusen het onderspit delven door zijn toedoen. © Enzio Ardesch

Bulgaar vernielt in Hardenberg en Nieuwleusen 28 graven voor zijn ‘duivelse’ filmpjes

Voor het vernielen van tientallen grafstenen in Hardenberg en Nieuwleusen krijgt Galil D. een celstraf van drie maanden. Dat de 23-jarige Bulgaar - aangewakkerd door middelengebruik - mogelijk met psychotische problematiek kampt, is volgens de rechter geen excuus. ,,Hij lijkt zich op ongezonde wijze aangetrokken te voelen tot de dood.”

0 reacties

  1. Thijs bespaart door voor huisgenoten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’
    PREMIUM

    Thijs bespaart door voor huisgeno­ten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’

    De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Thijs Bakker (23) uit Zwolle woont in een studentenhuis en merkt dat het goedkoper is om samen met zijn huisgenoten boodschappen te doen en te koken. ,,Maar het is vooral gezelliger.”

Vechtdal