Buren protesteren tegen komst sportpark Dedemsvaart: ‘Kotermeerstal niet geschikt’

videoOmwonenden van de Kotermeerstal zijn fel tegen de mogelijke verhuizing van het sportpark van de voetbal- en korfbalclubs uit Dedemsvaart naar het natuurgebied. Ze vrezen voor de verkeersveiligheid en verstoring van de rust, vertelt Patrick Eisberg, een van de protestanten.

 1. Einde dreigt voor grindwasserij Sibculo: Hardenberg weigert vergunning
  PREMIUM

  Einde dreigt voor grindwasse­rij Sibculo: Hardenberg weigert vergunning

  Al meer dan zeventig jaar wint, verwerkt en vervoert de firma Slaat aan de N341 bij Sibculo zand en grind. Die grondstoffen werden sinds 1948 gewonnen in een plas aan de Sibculoseweg 102 in Westerhaar-Vriezenveensewijk, schuin tegenover een nog grotere zandwinplas: het ‘Gat van Franke’. Dik tien jaar geleden stopte de zandwinning, sindsdien wordt van elders aangevoerd zand en grind op het terrein verwerkt. Maar daar dreigt nu ook een eind aan te komen. De gemeente Hardenberg kan geen vergunning verlenen omdat de provincie ook medewerking weigert.
 2. Gedeputeerde wil kanaalbewoners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven
  PREMIUM

  Gedeputeer­de wil kanaalbewo­ners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven

  Bewoners van beschadigde huizen langs Kanaal Almelo-De Haandrik keken reikhalzend uit naar 26 mei 2020, de dag waarop het rapport uitkwam, dat zou aantonen dat de schades zijn veroorzaakt door werk aan het kanaal. Maar de onderzoekers legden die link niet. Bijna een jaar later is de oorzaak nog niet bekend. Gedeputeerde Bert Boerman uit Kampen: „Ik zou het liefst zeggen, dat het allemaal goed komt. Maar dat kan ik niet.”

Vechtdal