Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis Hardenberg en het gemeentehuis in Ommen. Beide gemeenten gaan vanaf het nieuwe jaar verder als aparte ambtelijke organisaties. © DS

Burgemeesters over scheiding Ommen en Hardenberg: ‘Aan het loket zie je er niks van’

Het jaar 2018 is voorbij en daarmee ook de ambtelijke samenwerking tussen de gemeenten Ommen en Hardenberg. Per 1 januari zijn ze uit elkaar, maar toch ook weer niet helemaal. De twee burgemeesters stellen hun inwoners vast gerust. ,,Zij moeten er weinig van merken.”

In iets meer dan een jaar moest het scheidingsproces worden geregeld. ,,Het is een enorme klus geweest, met name op het gebied van financiën en personeel", blikt burgemeester Peter Snijders van Hardenberg terug. ,,In een jaar tijd een gemeenschappelijke regeling ontmantelen is best bijzonder. Het is een zwaar besluit geweest. We wisten dat het een hele verandering zou geven. Het is ontzettend knap dat het gelukt is.”

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal