Volledig scherm
Jaren na het uiteenvallen van de groep blijkt het gebruik van het logo van BZN tot juridische problemen te leiden. Archieffoto: ANP

BZN: ruzie om concertposter Hardenberg

HARDENBERG - De oud-groepsleden van BZN dreigen met oud-manager Dick de Boer aan het roer naar de rechter te stappen vanwege de poster die een concert van Jan Keizer en Anny Schilder in Hardenberg aankondigt.

Op 17 december wordt het optreden van de twee-oudzangers van de band uit Volendam geafficheerd als '40 jaar BZN'. De oud bandleden bestrijden dat gebruik van het logo. Jan Keizer haalt z'n schouders erover op. "Kinnesinne van gefrustreerde oude mannen", zegt hij over zijn voormalige collega's.In 2007 hield BZN ermee op. "Toen heeft Dick de naam en het logo gedeponeerd, waarom? - vroeg ik me toen al af. En eigenlijk deed hij dat van mijn centen" - want ja Jan Keizer schreef de meeste grote hits van BZN. "De mensen kennen Anny en mij als gezichten van BZN, niet de drummer of de bassist, waarom zouden we de naam niet kunnen gebruiken?".

De Evementenhal in Hardenberg, die de poster liet maken, heeft zich in een verklaring inmiddels verontschuldigd, Ze hadden de poster laten maken met materiaal dat door impressario Muis was toegezonden. En daar zat ook een logo bij. Jan Keizer heeft de oplossing: "We gaan ons nu louter bedienen van de naam die vooraf is bedacht: Jan en Anny zingen 40 jaar BZN-hits". Dat is neutraler, de zanger verwacht dat de kou daarmee uit de lucht is.

Vechtdal