Medewerker Eddie Beumer van De Zandstuve neemt met zijn collega's de komende tijd nog vaker het sanitair onder handen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerker Eddie Beumer van De Zandstuve neemt met zijn collega's de komende tijd nog vaker het sanitair onder handen. © Max De Krijger

Campings in het Vechtdal beleven schrale tijden: parkmanagers worden crisismanagers

De campings in het Vechtdal zijn nog open, maar op veel buitenlandse toeristen hoeven ze tijdens de paasdagen niet te rekenen. Eigenaren en managers van drie campings in het Vechtdal vertellen over hun boekingen in het nog prille toeristische seizoen, dat voorlopig in het teken staat van corona. ,,Maar er zijn ook een paar boekingen bij gekomen."

Het zwembad, de horeca en de indoor speeltuin zijn dicht. Toch blijft Anne-Sophie Kat, de kersverse eigenaresse van camping De Kleine Wolf in Ommen, positief. ,,Want we zijn allemaal nog gezond. Maar het is wel chaotisch bij ons. Bondskanselier Merkel heeft gezegd dat men beter niet in het buitenland op vakantie kan gaan tijdens Pasen. Daardoor moeten we meer dan duizend reserveringen omzetten. Wij hebben altijd veel Duitse gasten. En dat is wel vier ton omzet. Het scheelt dat de boekingen al zijn betaald."

  1. Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar
    PREMIUM

    Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar

    Door de strenge maatregelen die nodig zijn om de opmars van het coronavirus te blokkeren, wordt het de komende maanden lastiger te beoordelen of het asielzoekerscentrum in Hardenberg nog eens vijf jaar langer open kan blijven. De evaluatie is nodig zodat de gemeenteraad komend najaar een weloverwogen besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de opvang van asielzoekers in het Hardenbergse azc.

Vechtdal