Volledig scherm

CDA Hardenberg wil praten over zondagopenstelling

CDA Hardenberg wil per kern bekijken of winkels op zondag open kunnen. Volgens de christendemocraten zijn de kernen in de gemeente heel verschillend. 

,,Ook als het gaat om de beleving van de zondag. Daarom moeten meer kerngericht besluiten worden genomen over de winkeltijden, waarbij alle lokale belangen en persoonlijke zorgen zo goed mogelijk worden afgewogen'', aldus het verkiezingsprogramma van het CDA. De partij is ook nog altijd voor een onderzoek naar het basisinkomen. 

Een ander speerpunt is de verbetering van de stationsomgeving en het spoor. Daarom pleit het CDA Hardenberg voor een grote lobby om de spoorlijn van Emmen door te trekken naar Groningen. Op die manier ontstaat een rechtstreekse verbinding van Groningen naar Twente, met Hardenberg als knooppunt. Verder wil de partij onderzoek naar het opnieuw openen van station Bergentheim en moet de sneltrein Hardenberg-Emmen vaker stoppen in Gramsbergen. ,,Ook de plannen voor een spoorverbinding tussen Coevorden en Duitsland gaan we betrokken volgen'', aldus het verkiezingsprogramma.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Vechtdal