Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Cel en tbs voor bloederige beroving in Schuinesloot

Voor een brute beroving in Schuinesloot heeft de rechtbank in Zwolle vandaag de 40-jarige Cherel V. tot 30 maanden cel veroordeeld. Na zijn celstraf moet de man naar een kliniek voor tbs met dwangverpleging.

Dat bleek dinsdag uit het vonnis. Een getuige die op 19 maart vorig jaar het slachtoffer in diens woning aantrof, vond dat het leek of er een kip geslacht was. In de woning was overal bloed te zien. Het slachtoffer was na een beroving in de late uurtjes urenlang buiten bewustzijn geweest. 

De man verklaarde dat eerder die avond Cherel V. langs was geweest. Het slachtoffer kende de verdachte omdat die in een nabijgelegen zorgboerderij verbleef. V. stapte op, maar kwam kort erna terug met de vraag of hij 40 euro mocht lenen. De bewoner weigerde, waarna hij door V. tegen de grond werd gewerkt. Zijn portemonnee werd een dag later in de omgeving door een hardloper teruggevonden.

Afgelopen zomer al zou de rechtbank vonnis wijzen. De rechters wilden echter dat V. onderzocht werd in het Pieter Baan Centrum (PBC). Het rapport dat deskundigen daar opmaakten was voor de officier van justitie reden om naast 30 maanden cel ook tbs met dwangverpleging te eisen. 

De verdachte heeft ontkend. De raadsman van V. wees de rechters op het gebrek aan technisch bewijs. Dat verweer werd door de rechtbank verworpen.

Vechtdal