foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © GinoPress B.V.

Celstraf en tbs voor aanval met wapen op medewerker Veldzicht in Balkbrug

Een 34-jarige man die in psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug een medewerker aanviel, heeft 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging gekregen. Met een zelf gefabriceerd wapen stak hij een willekeurige medewerker in de borst.

 1. Marthine maakt enorm taboe in azc bespreekbaar: ‘Ieder niet-besneden meisje is een overwinning’
  PREMIUM

  Marthine maakt enorm taboe in azc bespreek­baar: ‘Ieder niet-besneden meisje is een overwin­ning’

  De 57-jarige Marthine Bos uit Deventer zal die ene bevalling nooit weer vergeten. Tijdens haar werk in de jaren negentig in een vluchtelingenkamp in Soedan zag ze met eigen ogen de gevolgen van meisjesbesnijdenis. ,,Een 15-jarig meisje met een tenger postuur moest bevallen, maar eerst moest haar vulva geopend worden om dit mogelijk te maken. Ze was dichtgenaaid waardoor er nog maar een klein gaatje voor urine en menstruatie over was.’’
 2. Hoe de politieke droom van Rick Brink in duigen viel: van ‘nondeju’ tot ‘kutplek’
  PREMIUM
  video

  Hoe de politieke droom van Rick Brink in duigen viel: van ‘nondeju’ tot ‘kutplek’

  Nondeju roept Rick Brink als hij hoort dat zijn Hardenbergse stads- en partijgenoot Piet-Cees van der Wel door is naar de volgende ronde in de race naar een verkiesbare plek op de kandidatenlijst van het CDA voor de komende Kamerverkiezingen. Brink zelf zit dan in grand café Den Herdenbergher nog in spanning te wachten op het verlossende telefoontje van de partijleiding, met zijn net zo ambitieuze vriend Piet-Cees aan zijn zij. Het is een van de sleutelmomenten in de documentaire over de politieke droom van Rick Brink, voormalig fractievoorzitter van het CDA Hardenberg, en meer dan een jaar lang de onofficiële maar wel eerste ‘minister van gehandicaptenzaken’.
 1. SEH-arts Sabine Wittens maakt zich zorgen om derde golf
  Play

  SEH-arts Sabine Wittens maakt zich zorgen om derde golf

 2. Tweehonderd doodskisten met lichamen vallen in zee na instorten klif
  Play

  Tweehon­derd doodskis­ten met lichamen vallen in zee na instorten klif

Vechtdal