Volledig scherm
© ANP XTRA

Celstraffen voor mislukte inbraak in Lutten

Twee inbrekers werden in oktober vorig jaar door de bewoner van het huis in Lutten overlopen. Het duo kreeg dinsdag een celstraf opgelegd.

De 37-jarige Robbie H. uit Dedemsvaart en de 39-jarige Marco V. uit Hollandscheveld waren op zoek naar drugs. V. wilde naar eigen zeggen alleen kijken of het slachtoffer een wietkwekerij aan huis had. Maar H. wist dat in het huis ghb moest liggen. H. belde om bij de bewoner wat ghb te bestellen, zei hij. Maar die zat in de Kuip bij een voetbalwedstrijd, kreeg hij te horen. Dat bleek een smoes: toen het duo met bivakmutsen over het hoofd getrokken op de oprit van het slachtoffer poogde een ruit te forceren, kwam de man thuis. Bij een worsteling zou de aangever klappen hebben gehad.

De rechtbank legde V. 195 dagen cel waarvan 180 dagen voorwaardelijk op. Niet alleen de poging tot inbraak maar ook het daarbij gepleegde geweld achtte de rechtbank bewezen. H. kreeg 270 dagen cel waarvan 183 dagen voorwaardelijk. Hij werd ook veroordeeld voor het beledigen van agenten. Tegen de mannen waren iets hogere celstraffen geëist.

Vechtdal