Volledig scherm
De rechtbank in Zwolle. © Jaap Selles

Celstraffen voor steekincident in Hardenberg na diefstal van telefoon

Een gevecht op straat in Hardenberg na de diefstal van een telefoon leidde vorig jaar zomer tot een ernstig steekincident. Drie verdachten werden dinsdag veroordeeld voor hun aandeel in het geweld. Ze zijn vrijgesproken van het neersteken van het slachtoffer.

Een vrouw ontdekte iets na 03.00 uur in de nacht van 14 juli vorig jaar in café De Buurman dat haar telefoon gestolen was. Twee vrienden gingen op onderzoek uit en raakten in gevecht met de verdachten. Een van hen, de 28-jarige Faical F., had deze telefoon daadwerkelijk op zak. Die zou hem door Feth B. (24) in handen zijn gegeven.

Walid K. (33) werd alleen verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij. Hij is sinds zijn vrijlating afgelopen zomer spoorloos. De vierde verdachte is minderjarig. Zijn zaak is echter eerder al aangehouden. Hij zou - toen 13 jaar oud - in het gevecht een mes gebruikt hebben. Het slachtoffer werd geraakt in zijn buik, rug en hoofd. Het letsel was potentieel dodelijk. Het viertal werd na het incident in het asielzoekerscentrum in Heemserveen aangehouden.

Faical F. en Walid K. kregen allebei drie maanden cel voor hun aandeel in het geweld. Feth B. kreeg twee weken cel alleen voor de diefstal. Hoewel hij deel uitmaakte van de groep, staat niet vast dat hij ook geweldshandelingen uitvoerde, aldus de rechtbank. Vandaar dat hij voor zijn aandeel in het openlijk geweld is vrijgesproken. Tegen de drie waren straffen tot negen maanden cel geëist.

  1. Uitgaansregels in Hardenberg na drugs- en drankoverlast aangescherpt

    Uitgaansre­gels in Hardenberg na drugs- en drankover­last aange­scherpt

    Om drugsoverlast in het uitgaansleven van Hardenberg verder tegen te gaan en daarmee ook het gebruik onder jongeren, heeft burgemeester Peter Snijders samen met een afvaardiging van de horeca en de politie donderdagmiddag een opnieuw vastgesteld veiligheidsconvenant ondertekend. Een markeringspunt, zo omschrijven de partijen, nadat de overlast in het centrum van vooral Hardenberg het afgelopen jaar is toegenomen.

Vechtdal