Volledig scherm
De rechtbank in Zwolle. © Jaap Selles

Celstraffen voor steekincident in Hardenberg na diefstal van telefoon

Een gevecht op straat in Hardenberg na de diefstal van een telefoon leidde vorig jaar zomer tot een ernstig steekincident. Drie verdachten werden dinsdag veroordeeld voor hun aandeel in het geweld. Ze zijn vrijgesproken van het neersteken van het slachtoffer.

Een vrouw ontdekte iets na 03.00 uur in de nacht van 14 juli vorig jaar in café De Buurman dat haar telefoon gestolen was. Twee vrienden gingen op onderzoek uit en raakten in gevecht met de verdachten. Een van hen, de 28-jarige Faical F., had deze telefoon daadwerkelijk op zak. Die zou hem door Feth B. (24) in handen zijn gegeven.

Walid K. (33) werd alleen verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij. Hij is sinds zijn vrijlating afgelopen zomer spoorloos. De vierde verdachte is minderjarig. Zijn zaak is echter eerder al aangehouden. Hij zou - toen 13 jaar oud - in het gevecht een mes gebruikt hebben. Het slachtoffer werd geraakt in zijn buik, rug en hoofd. Het letsel was potentieel dodelijk. Het viertal werd na het incident in het asielzoekerscentrum in Heemserveen aangehouden.

Faical F. en Walid K. kregen allebei drie maanden cel voor hun aandeel in het geweld. Feth B. kreeg twee weken cel alleen voor de diefstal. Hoewel hij deel uitmaakte van de groep, staat niet vast dat hij ook geweldshandelingen uitvoerde, aldus de rechtbank. Vandaar dat hij voor zijn aandeel in het openlijk geweld is vrijgesproken. Tegen de drie waren straffen tot negen maanden cel geëist.

  1. Afvalverwerker in Balkbrug roept om bewustwording na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’
    PREMIUM

    Afvalver­wer­ker in Balkbrug roept om bewustwor­ding na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’

    Een grote brand bij afvalverwerker Van Werven in Balkbrug werd maandagavond in eerste instantie in de kiem gesmoord. Niet veel later ontstond er echter opnieuw brand in een andere afvalcontainer, waarna het vuur om zich heen sloeg en een loods als verloren beschouwd kan worden. Brandstichting? Directeur Ton van der Giessen denkt van niet. ,,Op het lijstje met scenario's staat dit helemaal onderaan.”

Vechtdal