Volledig scherm
Voor de realisering van de MFA De Krim zijn certificaten te koop. Ze kosten 100, 250 of 1000 euro per stuk. © ANP

Certificaten te koop voor MFA De Krim

Naast de miljoen euro die de gemeente Hardenberg wil investeren moeten de inwoners van De Krim zelf drie ton bijeen harken om een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in het dorp te kunnen realiseren. Zo'n centrum is van groot belang voor het behoud van de leefbaarheid, nu het bestaande dorpshuis sterk is verouderd en de energiekosten hoog zijn. Diverse acties zijn de afgelopen maanden al gehouden, maar nu staat De Krim voor een belangrijke operatie. De gemeenschap wordt opgeroepen één of meer certificaten aan te schaffen, waarmee ze hun financiële steentje bijdragen. 

Certificaten zijn verkrijgbaar voor 100 euro, maar ook voor 250 en 1000 euro. ,,Als er 1000 mensen 300 euro inleggen of 2000 mensen 150 euro, dan is dit grote bedrag te overzien en bij elkaar te krijgen’’, rekent de stuurgroep MFA voor hoe de Krimmers dit grote bedrag samen 'klein kunnen maken’.

Aflossen

Vanaf 2026 worden jaarlijks vijf procent van de certificaten na loting vervroegd afgelost. Uiterlijk 1 september 2044 kunnen de eigenaren de waarde van hun nog niet afgeloste certificaat terug ontvangen. Overigens mogen de ‘certificaatnemers’ afzien van hun recht op terugbetaling. De afgelopen week is huis aan huis een inschrijfformulier bezorgd waarmee Krimmers kunnen inschrijven voor een certificaat. Die formulieren worden In de periode van 17 tot en met 28 juni door  vrijwilligers aan huis opgehaald. 

 1. Veldzicht doet aangifte na protestborden tegen vluchtelingen in Balkbrug: ‘Wij laten ons niet intimideren’
  PREMIUM

  Veldzicht doet aangifte na protestbor­den tegen vluchtelin­gen in Balkbrug: ‘Wij laten ons niet intimide­ren’

  ‘Veldzicht en Balkbrug zijn al 125 jaar nauw met elkaar verbonden, daar zal deze protestactie op geen enkele wijze verandering in brengen.’ Het zijn duidelijke woorden van de directie van Veldzicht, als reactie op de protestactie eerder deze week. Veldzicht laat weten dat ze aangifte hebben gedaan en zich niet laten intimideren. Ook de inwoners van Balkbrug zijn niet te spreken over de spandoeken die door een actiegroep opgehangen zijn. Waar bemoeien ze zich mee?
 2. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

  Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

  Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.

Vechtdal