Voor de realisering van de MFA De Krim zijn certificaten te koop. Ze kosten 100, 250 of 1000 euro per stuk.
Volledig scherm
Voor de realisering van de MFA De Krim zijn certificaten te koop. Ze kosten 100, 250 of 1000 euro per stuk. © ANP

Certificaten te koop voor MFA De Krim

Naast de miljoen euro die de gemeente Hardenberg wil investeren moeten de inwoners van De Krim zelf drie ton bijeen harken om een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in het dorp te kunnen realiseren. Zo'n centrum is van groot belang voor het behoud van de leefbaarheid, nu het bestaande dorpshuis sterk is verouderd en de energiekosten hoog zijn. Diverse acties zijn de afgelopen maanden al gehouden, maar nu staat De Krim voor een belangrijke operatie. De gemeenschap wordt opgeroepen één of meer certificaten aan te schaffen, waarmee ze hun financiële steentje bijdragen. 

Certificaten zijn verkrijgbaar voor 100 euro, maar ook voor 250 en 1000 euro. ,,Als er 1000 mensen 300 euro inleggen of 2000 mensen 150 euro, dan is dit grote bedrag te overzien en bij elkaar te krijgen’’, rekent de stuurgroep MFA voor hoe de Krimmers dit grote bedrag samen 'klein kunnen maken’.

Aflossen

Vanaf 2026 worden jaarlijks vijf procent van de certificaten na loting vervroegd afgelost. Uiterlijk 1 september 2044 kunnen de eigenaren de waarde van hun nog niet afgeloste certificaat terug ontvangen. Overigens mogen de ‘certificaatnemers’ afzien van hun recht op terugbetaling. De afgelopen week is huis aan huis een inschrijfformulier bezorgd waarmee Krimmers kunnen inschrijven voor een certificaat. Die formulieren worden In de periode van 17 tot en met 28 juni door  vrijwilligers aan huis opgehaald. 

  1. Reisagentes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbranche te steunen: ‘Bali er ook zo van?’
    PREMIUM

    Reisagen­tes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbran­che te steunen: ‘Bali er ook zo van?’

    Reisagentes Antoinette Nicolai van YourTravel en Janneke Eggengoor van The Travel Club uit Hardenberg snappen het chagrijn wel bij al die mensen die hun vakantie in rook zagen zien opgaan. ,,Maar we wilden ook iets positiefs tegenover al die negativiteit zetten”, vertelt Nicolai. Vandaar een t-shirtactie als ‘pleister op de wonde’ voor de reisbranche met ludieke teksten: ‘Bali er ook zo van?’

Vechtdal