In het AZC in Hardenberg is plek voor 700 asielzoekers. Een klein groepje (21 bewoners) komen uit zogenaamde veilige landen en hebben weinig kans op een verblijfsvergunning.  De raad van Hardenberg wil die groep niet meer huisvesten, maar daar gaat het COA niet mee akkoord.
Volledig scherm
PREMIUM
In het AZC in Hardenberg is plek voor 700 asielzoekers. Een klein groepje (21 bewoners) komen uit zogenaamde veilige landen en hebben weinig kans op een verblijfsvergunning. De raad van Hardenberg wil die groep niet meer huisvesten, maar daar gaat het COA niet mee akkoord. © Alex Mulder

COA weigert ‘veiligelanders’ te weren: gaat het azc in Hardenberg alsnog dicht?

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat niet akkoord met de eis van de gemeenteraad van Hardenberg om het aantal zogenaamde ‘veiligelanders’ in het asielzoekerscentrum in Heemserveen naar nul terug te brengen. Daarmee komt een sluiting van de opvang alsnog dichtbij. ,,Uitsluiten van mensen op basis van nationaliteit is wettelijk niet toegestaan.”

  1. CDA Hardenberg presenteert kieslijst en sneert naar huidige coalitiegenoot: ‘Wij zijn de enige échte lokale partij’
    PREMIUM

    CDA Hardenberg presen­teert kieslijst en sneert naar huidige coalitiege­noot: ‘Wij zijn de enige échte lokale partij’

    Het CDA in Hardenberg kijkt met gemengde gevoelens terug op de afgelopen bestuursperiode, waarin het als grootste partij met ChristenUnie, PvdA en OpKoers.nu een coalitie vormde. Met name het ogenschijnlijke gemak waarmee wethouders van buiten de gemeente werden aangesteld zorgt met verkiezingen in aantocht voor tweespalt. „Het CDA is de enige échte lokale partij.”

Vechtdal