In het AZC in Hardenberg is plek voor 700 asielzoekers. Een klein groepje (21 bewoners) komen uit zogenaamde veilige landen en hebben weinig kans op een verblijfsvergunning. De raad van Hardenberg wil die groep niet meer huisvesten, maar daar gaat het COA niet mee akkoord.
Volledig scherm
PREMIUM
In het AZC in Hardenberg is plek voor 700 asielzoekers. Een klein groepje (21 bewoners) komen uit zogenaamde veilige landen en hebben weinig kans op een verblijfsvergunning. De raad van Hardenberg wil die groep niet meer huisvesten, maar daar gaat het COA niet mee akkoord. © Alex Mulder

COA weigert ‘veiligelanders’ te weren: gaat het azc in Hardenberg alsnog dicht?

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat niet akkoord met de eis van de gemeenteraad van Hardenberg om het aantal zogenaamde ‘veiligelanders’ in het asielzoekerscentrum in Heemserveen naar nul terug te brengen. Daarmee komt een sluiting van de opvang alsnog dichtbij. ,,Uitsluiten van mensen op basis van nationaliteit is wettelijk niet toegestaan.”

 1. Uelsen kiest voor windpark op de grens; Hardenberg alert
  PREMIUM

  Uelsen kiest voor windpark op de grens; Hardenberg alert

  De dreigende komst van windmolens naar Kloosterhaar, Sibculo en Bergentheim blijft een heet hangijzer in de Hardenbergse politiek. Vanavond was er weer volop discussie over tijdens de bespreking van de Regionale Energiestrategie (RES). De vrees van inwoners dat Kloosterhaar wordt ingesloten door windparken is versterkt nadat de gemeenteraad van Duitse buurgemeente Uelsen maandagavond instemde met een plan voor windturbines dicht bij de grens.
 2. Zo was een flatje in Hardenberg het distributiepunt voor wietkwekerijen in Oost-Nederland
  PREMIUM

  Zo was een flatje in Hardenberg het distribu­tie­punt voor wietkweke­rij­en in Oost-Nederland

  Een centraal distributiepunt voor de bevoorrading van meerdere wietkwekerijen in Oost-Nederland stond volgens het Openbaar Ministerie in 2017 in Hardenberg. In totaal zes verdachten verschijnen vandaag en morgen voor de strafrechters in het onderzoek met de vreemde naam ‘Honda Civic’, dat draait om de vondst van in totaal vier kwekerijen in Olst, Hardenberg en Staphorst in januari en april 2017.

Vechtdal