Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van Plukon verwerkt kip. © Plukon

College blijft uitbreiding Plukon Dedemsvaart naar 360.000 kippen per dag steunen

Als het aan de gemeente ligt kan pluimveeslachterij Plukon in Dedemsvaart de productie flink uitbreiden. Dat wil het bedrijf doen op het terrein van de 'buurman' aan de Langewijk, postorderbedrijf Wehkamp. 

Het Hardenbergse college van burgemeester en wethouders wil in principe medewerking verlenen aan dit plan, omdat dit op termijn nieuwe werkgelegenheid oplevert en twee van de circa zes hectare grote Wehkamp-locatie opnieuw wordt ingevuld. B en W willen de uitbreiding mogelijk maken door het bestemmingsplan te wijzigen, de productieverhoging wordt geregeld in een omgevingsvergunning. Wel moet onderzocht worden of de uitbreiding geen grote negatieve gevolgen voor het milieu heeft, zo besloot het Hardenbergse college.

  1. Menmarathon Ane viert vijfde jubileum
    PREMIUM
    Video

    Menmara­thon Ane viert vijfde jubileum

    "Oei, ik zie daar geen bal meer", zegt de moeder van Tessa Post. Ze staat langs het parcours en filmt haar dochter die met een enkelspan het parcours aflegt. Scherpe bochten vragen om een goede samenwerking met het paard. Op de pionnen liggen tennisballen. Worden deze geraakt, dan levert dat strafpunten op. En moeder zag het goed. Tessa en paard Hinde doen hun best, maar toch worden twee ballen eraf geknikkerd. Ze relativeert. "Het is een jong paard, moet nog veel leren. Dit is de vijfde officiële wedstrijd. Maar kijk toch eens, het paard vindt het geweldig. Hij kijkt al waar hij heen wilt."

Vechtdal