Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van Plukon verwerkt kip. © Plukon

College blijft uitbreiding Plukon Dedemsvaart naar 360.000 kippen per dag steunen

Als het aan de gemeente ligt kan pluimveeslachterij Plukon in Dedemsvaart de productie flink uitbreiden. Dat wil het bedrijf doen op het terrein van de 'buurman' aan de Langewijk, postorderbedrijf Wehkamp. 

Het Hardenbergse college van burgemeester en wethouders wil in principe medewerking verlenen aan dit plan, omdat dit op termijn nieuwe werkgelegenheid oplevert en twee van de circa zes hectare grote Wehkamp-locatie opnieuw wordt ingevuld. B en W willen de uitbreiding mogelijk maken door het bestemmingsplan te wijzigen, de productieverhoging wordt geregeld in een omgevingsvergunning. Wel moet onderzocht worden of de uitbreiding geen grote negatieve gevolgen voor het milieu heeft, zo besloot het Hardenbergse college.

 1. Onrust over nieuw vluchtelingenplan voor Veldzicht in Balkbrug
  PREMIUM

  Onrust over nieuw vluchtelin­gen­plan voor Veldzicht in Balkbrug

  Eind maart werd bekend dat CTP Veldzicht door het ministerie van Justitie en Veiligheid gevraagd is om een extra groep onder te brengen. Het betreft een groep van maximaal twintig ongedocumenteerde vluchtelingen met psychiatrische problematiek. Hiervoor moet een beschermde woonvoorziening gecreëerd worden buiten de hekken van de kliniek. Het verzoek zorgt voor reuring in het dorp. ,,Balkbrug heeft al genoeg ingewikkelde bewoners'', luidt een van de reacties.
 2. PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’
  PREMIUM

  PVV wil middenge­lei­der na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

  Op de N36 tussen Ommerkanaal en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”
 3. Protestanten Kloosterhaar en Sibculo vormen eindelijk echt één gemeenschap

  Protestan­ten Klooster­haar en Sibculo vormen eindelijk echt één gemeen­schap

  Na een dertien jaar durende ‘verloving’ volgt op de laatste zondag van juni eindelijk het langverwachte ‘huwelijk’: na het ondertekenen van de akte in de Fredrikskerk vormen de Hervormde Gemeente Kloosterhaar-Sibculo en de Gereformeerde Kerk Sibculo samen de Protestantse Gemeente Sibculo-Kloosterhaar. ,,Dat samensmelten is al jaren geleden in gang gezet en in goede harmonie verlopen’’, verkondigen de voorzitters Hans Botter en Rikus Akse.

Vechtdal