Volledig scherm
Schooldirecteur Jan Bakker van CBS De Wiekslag in Bruchterveld met de plannen voor de multifunctionele accommodatie op de plek van de huidige school. COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

College Hardenberg akkoord met subsidie voor nieuwbouw basisschool Bruchterveld

De nieuwbouw van basisschool De Wiekslag in Bruchterveld komt een stuk dichterbij nu het college van Hardenberg akkoord is met een subsidiebedrag van 2,4 miljoen euro. 

De basisschool is hard aan nieuwbouw toe. Ze is nu in een honderd jaar oud gebouw gehuisvest. 

Het schoolbestuur van de christelijke basisschool, de ‘Vereniging tot oprichting en instandhouding van een school met de Bijbel te Bruchterveld’, wil op eigen grond een nieuwe school aanbouwen aan dorpshuis De Heujmansbelt. Daarbij werkt het schoolbestuur nauw samen met het bestuur van het dorpshuis en Plaatselijk Belang. De nieuwbouw is ook bedoeld voor kinderopvang, waardoor een zogeheten integraal kindcentrum ontstaat.

De miljoenen subsidie maakt het mogelijk de oude school af te breken en het asbest dat erin zit te verwijderen. Het schoolbestuur draagt zelf ook financieel bij aan de nieuwbouw.

Hardenberg wil dit jaar miljoenen investeren in vijf bouwprojecten voor basisscholen. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de 2,4 miljoen euro subsidie voor De Wiekslag.

  1. Veldzicht doet aangifte na protestborden tegen vluchtelingen in Balkbrug: ‘Wij laten ons niet intimideren’
    PREMIUM

    Veldzicht doet aangifte na protestbor­den tegen vluchtelin­gen in Balkbrug: ‘Wij laten ons niet intimide­ren’

    ‘Veldzicht en Balkbrug zijn al 125 jaar nauw met elkaar verbonden, daar zal deze protestactie op geen enkele wijze verandering in brengen.’ Het zijn duidelijke woorden van de directie van Veldzicht, als reactie op de protestactie eerder deze week. Veldzicht laat weten dat ze aangifte hebben gedaan en zich niet laten intimideren. Ook de inwoners van Balkbrug zijn niet te spreken over de spandoeken die door een actiegroep opgehangen zijn. Waar bemoeien ze zich mee?

Vechtdal