Volledig scherm
Schooldirecteur Jan Bakker van CBS De Wiekslag in Bruchterveld met de plannen voor de multifunctionele accommodatie op de plek van de huidige school. COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

College Hardenberg akkoord met subsidie voor nieuwbouw basisschool Bruchterveld

De nieuwbouw van basisschool De Wiekslag in Bruchterveld komt een stuk dichterbij nu het college van Hardenberg akkoord is met een subsidiebedrag van 2,4 miljoen euro. 

De basisschool is hard aan nieuwbouw toe. Ze is nu in een honderd jaar oud gebouw gehuisvest. 

Het schoolbestuur van de christelijke basisschool, de ‘Vereniging tot oprichting en instandhouding van een school met de Bijbel te Bruchterveld’, wil op eigen grond een nieuwe school aanbouwen aan dorpshuis De Heujmansbelt. Daarbij werkt het schoolbestuur nauw samen met het bestuur van het dorpshuis en Plaatselijk Belang. De nieuwbouw is ook bedoeld voor kinderopvang, waardoor een zogeheten integraal kindcentrum ontstaat.

De miljoenen subsidie maakt het mogelijk de oude school af te breken en het asbest dat erin zit te verwijderen. Het schoolbestuur draagt zelf ook financieel bij aan de nieuwbouw.

Hardenberg wil dit jaar miljoenen investeren in vijf bouwprojecten voor basisscholen. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de 2,4 miljoen euro subsidie voor De Wiekslag.

  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal