Het monumentale ‘schoenmakershuisje’ in Heemse, met Ep (Egbert) Breukelman voor de deur.
Volledig scherm
Het monumentale ‘schoenmakershuisje’ in Heemse, met Ep (Egbert) Breukelman voor de deur. © Collectie Historische Vereniging Hardenberg e.o. / Mijn Stad Mijn Dorp

Collegepartijen Hardenberg vragen om herbouw 'schoenmakershuisje' Heemse

De Hardenbergse collegepartijen CDA en ChristenUnie willen weten hoe het staat met de beloofde herbouw van het vroegere schoenmakershuisje in Heemse. Aan de in 1863 gebouwde woning annex werkplaats aan de Hessenweg woonde en werkte tot zijn overlijden in 1970 schoenmaker Ep (Egbert) Breukelman. Beide collegepartijen tellen samen 17 van de 33 raadsleden. 

  1. Gulle gemeente Hardenberg verhoort smeekbede: noodlijdende sportclubs gered
    PREMIUM

    Gulle gemeente Hardenberg verhoort smeekbede: noodlijden­de sportclubs gered

    Turn- en Sportcentrum Hardenberg (TSH) wordt van de ondergang gered dankzij een flinke financiële injectie van de gemeente. De vereniging krijgt niet alleen een jaarlijkse bijdrage tot en met 2025 van 10.000 euro om de hoge huur van de turnhal te kunnen betalen, maar ook een eenmalige bijdrage van 40.000 euro om schulden weg te werken. De gemeente geeft ook gul voor de Tennisclub Hardenberg, die 50 mille ontvangt voor renovatie van de toplaag van de tennisbanen op sportpark De Boshoek.