Volledig scherm
© Thinkstock

Combibaan Gramsbergen gaat vanmiddag open

Vanaf 16.00 uur kunnen schaatsliefhebbers terecht op de Combibaan in Gramsbergen. Dit meldt het bestuur van de ijsbaan op Twitter. 

Op de baan zullen her en der pylonnen staan om alles in goede banen te leiden. De ijsbaan wil niet eerder open: ‘We weten niet welke invloed de zon en de verhoogde temperatuur op ons ijs heeft. En zoals zich nu aandient lijkt het dat we vanaf donderdag nogmaals meerdere vorstdagen hebben en willen dus de baan voor u in goede conditie houden’, staat er op de website. Schaatsers kunnen vanmiddag ook hun schaatsen laten slijpen, Hobby Centrum Oosterveen is ook aanwezig op de baan. 

  1. Nat pak voor waterschappers bij test nieuwe Vechtvlinder-sluis Junne
    PREMIUM
    video

    Nat pak voor waterschap­pers bij test nieuwe Vechtvlin­der-sluis Junne

    Het stoplicht staat al weer op rood, maar toch peddelen Henk Lansink en Ronnie Stroot 'dom verdan’ in hun kano, over de weer omhoog komende klep van de nieuwe Vechtvlinder-sluis bij Junne. Dat lijkt lang goed te gaan, totdat de gestaag sluitende klep de achterkant van het vaartuig iets optilt en de kano kapseist. Plotseling staat Lansink tot zijn navel in het koude water van de sluiskolk. Stroot slaagt er ternauwernood in om niet te water te raken, maar de boot maakt wel water en ook hij loopt daardoor een nat pak op. Snel vist hij zijn mobiel uit de broekzak en gooit die naar zijn collega's op de kant, die lachend toekijken. Weer een levensechte test afgelegd door de mensen van Waterschap Vechtstromen en de bedrijven die betrokken zijn bij de realisering van twee innovatieve sluizen naast de stuwen in de Vecht bij Junne en Diffelen/Mariënberg.

Vechtdal