Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Coronaboete voor tiental jongeren in Dedemsvaart

Een tiental jongeren is op de bon geslingerd in Dedemsvaart. De jongeren hielden zich niet aan het samenscholingsverbod.

De jongeren kwamen samen bij de skatebaan in Dedemsvaart. De wijkagent maakte de bekeuringen wereldkundig op Twitter. ,,Jeugd lijkt de ernst er toch niet van in te zien. Allen hebben hiervoor een bekeuring gekregen. Helaas moeten overgaan tot zulke maatregelen’’, aldus de wijkagent.

De boete bedraagt 104 euro, omdat de jongen minderjarig is. Voor volwassenen kan de boete oplopen tot 399 euro.

Afgelopen weekend werd in Kampen al meerdere jongeren op de bon geslingerd. Zij kwamen samen om te chillen in een garagebox. Op Urk werden afgelopen weekend ook al meerdere jongeren beboet na een ‘anti-coronafeestje’ in een bos. Gisteren werd ook al een jongere bekeurd in Apeldoorn. Jeugd in Genemuiden kwam er deze week nog genadig van af. Samenscholende jongeren in die plaats kregen een waarschuwing.

Bevoegdheden

Vorige week maandag liet het kabinet weten burgemeesters meer bevoegdheid te geven in de strijd tegen het coronavirus. Zo werd onder meer bekend dat mensen die zich niet aan de afstandsregel van 1,5 meter houden een bekeuring tegemoet kunnen zien. Datzelfde geldt voor mensen die in groepen van meer dan twee personen samenkomen.

Vechtdal