Het strategisch ontwerpbureau JA! is nu nog gevestigd in het gebouw De Kastanjehof in het centrum van Hardenberg, maar verhuist op korte termijn naar Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Het strategisch ontwerpbureau JA! is nu nog gevestigd in het gebouw De Kastanjehof in het centrum van Hardenberg, maar verhuist op korte termijn naar Zwolle. © Strategisch Ontwerpbureau JA!

‘Creatiefste ontwerpbureau’ van het land komt uit Hardenberg: ‘Door vrijheid te geven ontstaan er mooie dingen’

Bij strategisch ontwerpbureau JA! uit Hardenberg glimlachen de acht medewerkers al dagen van oor tot oor. Het jonge bureau is volgens de landelijke ranglijst van Fonk100 het meest creatieve bureau van Nederland. ,,Door vrij te zijn, kun je heel creatief zijn.’’

  1. Einde dreigt voor grindwasserij Sibculo: Hardenberg weigert vergunning
    PREMIUM

    Einde dreigt voor grindwasse­rij Sibculo: Hardenberg weigert vergunning

    Al meer dan zeventig jaar wint, verwerkt en vervoert de firma Slaat aan de N341 bij Sibculo zand en grind. Die grondstoffen werden sinds 1948 gewonnen in een plas aan de Sibculoseweg 102 in Westerhaar-Vriezenveensewijk, schuin tegenover een nog grotere zandwinplas: het ‘Gat van Franke’. Dik tien jaar geleden stopte de zandwinning, sindsdien wordt van elders aangevoerd zand en grind op het terrein verwerkt. Maar daar dreigt nu ook een eind aan te komen. De gemeente Hardenberg kan geen vergunning verlenen omdat de provincie ook medewerking weigert.

Vechtdal