Paula Jansen en haar meervoudig gehandicapte zoon Daan. De zorg is nu 24/7 thuis want het orthopedagogische dagcentrum is vanwege corona dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Paula Jansen en haar meervoudig gehandicapte zoon Daan. De zorg is nu 24/7 thuis want het orthopedagogische dagcentrum is vanwege corona dicht. © Martin Jansen

Dagopvang gehandicapte Daan uit Dedemsvaart door corona dicht; moeder Paula zet alle zeilen bij

Voor vijftig ouders van kinderen met een ontwikkelingsachterstand die normaal bijna dagelijks naar het orthopedagogisch dagcentrum de Elzenhoek in Ommen gaan, is het nu thuis aanpoten. Want de opvang is vanwege de corona-crisis gesloten. 

Paula Jansen uit Dedemsvaart heeft sinds het weekend van 14 en 15 maart een bijna compleet ander leven. Die zondag bepaalde de Minister van Onderwijs dat de scholen voorlopig dicht gaan. De 39-jarige onderwijsassistente van een basisschool in Nieuwleusen zag de begeleiding van de groep 8-leerlingen ineens op een lager pitje gezet worden. De dag daarvoor had zorgorganisatie Baalderborg Groep besloten uit veiligheidsoverwegingen de Elzenhoek te sluiten. Het risico op besmetting van de jonge kwetsbare groep kinderen was te groot.

Vechtdal