Dankzij boekenverkoop én vele donaties heeft Leonie (9) uit Balkbrug een splinternieuwe aangepaste fiets

De 9-jarige Leonie Kleis uit Balkbrug lacht van oor tot oor. Ze heeft eindelijk de stoere aangepaste fiets die ze graag wilde. Nu kan de veel te kleine driewieler die ze had in de schuur blijven staan. En dat allemaal dankzij de boekenverkoop aan de drukke Zwolseweg die haar overgrootmoeder Aly Hilberink bedacht.

Aly Hilberink trok afgelopen driekwart jaar alles uit de kast om haar achterkleinkind een nieuwe aangepaste fiets te geven. Leonie heeft een motorische en verstandelijke beperking. Daardoor loopt ze fors achter in haar ontwikkeling. Praten gaat niet en lopen gaat slecht. Fietsen lukt wel een beetje en zeker met oma naast zich. Het verruimt haar wereld enorm en daar geniet de jonge Balkbrugse van.

  1. Duitse man fotografeert stiekem vrouwen op Attractiepark Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenisse
    PREMIUM

    Duitse man fotogra­feert stiekem vrouwen op Attractie­park Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenis­se

    Het begon allemaal zo mooi, vrijdag 21 juni, voor de familie Kortland uit Spijkenisse. Vanwege de 10-jarige verjaardag van één van de dochters gingen ze een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar tegen de avond kreeg dat feestelijke weekend een wat ‘schmutzig’ tintje toen ze een andere, Duitse gast van het park betrapten op het ongevraagd fotograferen van langslopende vrouwelijke gasten.

Vechtdal