Danny (27) uit Kloosterhaar zoekt via Instagram donor voor zieke moeder: ‘Weet niet hoe lang ze nog heeft’

videoIn paniek is hij niet. Maar Danny Laarman uit Kloosterhaar heeft wel haast. Zijn moeder heeft een stamceldonor nodig. Via een Instagramchallenge hoopt hij er een te vinden. „Ik weet niet hoe lang ze nog heeft.” 

Het is in het voorjaar van 2016 als Betsy Laarman (58) uit Kloosterhaar (inmiddels woonachtig in Den Ham) in haar lies een bultje voelt. De dokter stuurt haar direct door naar het ziekenhuis. Een echo en een biopsie verder hoort ze de diagnose: non-hodgkinlymfoom, oftewel lymfeklierkanker. Haar wereld en dat van haar man Eddy (63) en zoon Danny (27) stort in. „Ik was bezig met mijn afstudeerscriptie toen ik het hoorde en dacht: mam gaat dood”, zegt Danny.

 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal