Volledig scherm
Julia Golstein toont trots de opbrengst tot nu toe © Ton Golstein

De Krim hard op weg om drie ton binnen te slepen voor MFA: ‘Het is nu of nooit voor ons’

De Krim timmert hard aan de weg om de bouwkosten voor de MFA, een multifunctionele accommodatie, te kunnen betalen. In totaal moet het dorp drie ton bij elkaar halen, de gemeente financiert de overige kosten van een nieuw MFA. Het dorp zit echter niet stil, in de afgelopen weken hebben de inwoners meer dan een ton bij elkaar gesleept.   

Drie weken geleden begonnen ruim veertig vrijwilligers te lobbyen in het dorp. Het doel was om inwoners een certificatielening af te laten sluit, om zo geld binnen te halen voor de multifunctionele accommodatie. Het bestaande dorpshuis is erg verouderd en heeft hoge energiekosten. ,,De rondgang van de vrijwilligers leverde bijna een ton op’’, vertelt Ton Golstein trots. De stuurgroeplid van de MFA is blij met het resultaat. ,,Het is een fors bedrag wat we nu hebben, maar we zijn er nog niet.’’ 

Quote

Er is veel saamhorig­heid in het dorp, dat komt echt wel goed

Ton Golstein

Activiteiten

De komende tijd blijven de vrijwilligers fanatiek bezig om de leningen aan inwoners aan te smeren. Maar er worden meer activiteiten gepland. ,,We houden nog een veiling, er komt nog een tribute avond met een band, dit gaat ons wel lukken’’, zegt Golstein zelfverzekerd. ,,We hebben nu iets meer dan een ton binnen. We wilden eigenlijk voor september op de twee ton zitten, maar dit al heel mooi. Het is nu of nooit voor ons. Er is veel saamhorigheid in het dorp, dat komt echt wel goed.’’ 

Extra miljoen

Het nieuwe centrum kost in totaal 2,5 miljoen euro. Eerder kon de gemeente maximaal twee ton subsidiëren, later kwam er dankzij de gemeenteraad nog een extra miljoen bij. Een voorwaarde was dat De Krim zelf drie ton bij elkaar moest zien te krijgen. Certificaten zijn te krijgen voor 100 euro, 250 euro en 1000 euro. Als alles goed gaat, kunnen voor het eind van het jaar de eerste palen de grond in en heeft de Krim de drie ton bij elkaar.

Volledig scherm
artist impression MFA De Krim © Werkgroep Communicatie MFA De Krim
 1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
  PREMIUM

  20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

  Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.
 2. Harm (81) uit Dedemsvaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst
  PREMIUM
  video, poll & quiz

  Harm (81) uit Dedems­vaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst

  ‘Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed,’ wordt als het aan Harm Leffers uit Dedemsvaart ligt in het vervolg ‘Wie 't rood wit blauw wil hijsen, heeft 't paspoort van ons land’. En het volgens hem maar wat vage ‘ben ik, vrij, onverveerd’ en de ongepaste ode aan 'den Koning van Hispanje’ kunnen ook wel uit het volkslied geschrapt worden. ,,Tijd voor verandering.”

Vechtdal