Schets van de invulling van het terrein aan de Beukenlaan in De Krim waar een multifunctionele accommodatie (mfa) moet verrijzen, gevolgd door een nieuwe brede school. Rechts daarvan is ruimte voor parkeren, de ijsbaan en het evenemententerrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Schets van de invulling van het terrein aan de Beukenlaan in De Krim waar een multifunctionele accommodatie (mfa) moet verrijzen, gevolgd door een nieuwe brede school. Rechts daarvan is ruimte voor parkeren, de ijsbaan en het evenemententerrein. © Gemeente Hardenberg

De Krim krijgt dorpshuis, gemeente en provincie dichten gat van 6,5 ton

Nu is het nog buitengebied met agrarische bestemming, maar binnenkort verrijst aan de Beukenlaan in De Krim een multifunctionele accommodatie (mfa). Gemeente en provincie dichten samen het financiële gat van 650.000 euro, zo is gisteren bekend geworden. 

De bouw van de mfa kost circa 2,5 miljoen euro. De werkgroep wil op de plek van het huidige dorpshuis op de hoek van de Planetenstraat en Jupiterstraat woningen voor ouderen en jongeren bouwen. De opbrengst daarvan wordt gebruikt voor het financieren van de nieuwe mfa. Daarnaast brengt de stichting zelf enkele tonnen bijeen via zelfwerkzaamheid, de verkoop van certificaten, crowdfunding, giften en externe subsidies.

  1. Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet
    PREMIUM

    Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet

    De gemeenteraad van Dalfsen vergadert vanavond via de digitale weg. De raadscommissie wordt achter gesloten deuren gehouden, met maar twee personen op veilige afstand van elkaar in de raadszaal: commissievoorzitter Janine Schiphorst en raadsgriffier Joost Leegwater. De thuiswerkende burgemeester, wethouders en de raadsleden zijn via een online-vergadersysteem met elkaar verbonden. Als alles volgens plan werkt kunnen inwoners ‘live’ meekijken met de beraadslaging van het hoogste bestuursorgaan.

Vechtdal