Volledig scherm
PREMIUM
Kees Slingerland (links) aan de wandel op het bedrijventerrein van Vriezenveen. Met naast hem Douwe Bouma (GroenLinks), Jan Westert (ChristenUnie) en Gerrit Hartholt (D66, uiterst rechts). © Bert Kamp

De lunchwandelaar, hij is in gevaar

Ze leven in groepjes, trekken er doorgaans rond het middaguur op uit, kenmerken zich door een ferme pas en communiceren soms zeer luidruchtig: de lunchwandelaar. Volgens provinciaal politicus Kees Slingerland uit Hardenberg, opnieuw verkiesbaar voor GroenLinks, zouden ze beter beschermd moeten worden. Onder meer door wandelpaden op bedrijventerreinen in Overijssel aan te leggen. ,,Het is er levensgevaarlijk.”

Goedemorgen meneer Slingerland, wandelt u zelf weleens lunch?

‘Jazeker, ik wandel lunch, ik wandel in de nacht van de vluchteling en wandel dit jaar ook ‘Nijmegen’. Het zit in mijn bloed. De lunchwandelaars zie je regelmatig lopen als je er zelf rond het middaguur op uit trekt, maar het zijn er mijns inziens nog altijd te weinig. Vaak is het kantoorpersoneel of zijn het ambtenaren die met elkaar een rondje doen. Maar voor werknemers op een bedrijventerrein is het nog niet zo aantrekkelijk om een wandeling te maken. Er zijn daar alleen maar hele smalle stoeprandjes, omdat het verkeer voorgaat. Jammer, want nu loop je daar eigenlijk met gevaar voor eigen leven.’ 

 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal