Volledig scherm
Tijdens het Truckfestijn is een man uit Dedemsvaart gewond geraakt bij het bungeejumpen. De man sprong van 20 meter hoogte maar de lijn die zijn val moest breken brak. © ANP

De vrije val-attractie keert niet terug in Balkbrug

Een vrije val-attractie keert niet meer terug op het Truckfestijn in Balkbrug. ,,Het is te beladen", zegt Raymon Koggel namens de organisatie. Zaterdag raakte de 27-jarige Bjorn Dragt uit Dedemsvaart zwaargewond, nadat het touw knapte.

,,Als we aan het ongeluk terugdenken voelen we de koude rillingen door ons lijf", vertelt Koggel. Dragt sprong uit een bakje vanaf 20 meter hoogte naar beneden. Het touw brak de val niet, maar knapte, waardoor Dragt op de grond viel. Hij wordt kunstmatig in coma gehouden, heeft geen hersenletsel, maar meerdere botbreuken. ,,Naar omstandigheden gaat het goed", weet Koggel.

Koggel noemt het ongeval 'een smet' op het festival. ,,We kijken niet met een heel florisant gevoel terug", zegt hij. Volgens Koggel is de rest van het programma 'perfect' verlopen. ,,Maar het ongeval heeft wel impact op de organisatie. Gelukkig leven bezoekers mee met ons. De reacties zijn hartverwarmend."

De politie en NVWA doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Vechtdal