Volledig scherm
PREMIUM
© Roos Koole

Dedemsvaart bestrijdt drank- en drugsgebruik onder jongeren met IJslands model

Dedemsvaart maakt voorzichtige stappen drinken, roken en drugsgebruik onder jongeren naar beneden te brengen en onder meer de vrijetijdsbesteding te verbeteren. Het ‘IJslands model’ is daarbij het toverwoord.

Hardenberg is een van de zes gemeenten in het land die in samenwerking met het Trimbos Instituut en het Nederlands Jeugdinstituut meedoen aan een pilot waarbij het IJslands model wordt toegepast. Dat land werkt al twintig jaar met deze sluitende aanpak door verschillende (jongeren)organisaties . Met een verrassend goed resultaat. De drankproblematiek, het roken en het cannabisgebruik ging fors omlaag, het ouderlijk toezicht ging omhoog, jongeren sporten meer. 

  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal