Volledig scherm
Politie Hardenberg is op zoek naar getuigen die hebben gezien hoe deze zelfgemaakte vuurwerkbom tot ontploffing is gebracht in Dedemsvaart. © Politie Hardenberg

Dedemsvaart opgeschrikt door grote vuurwerkbom: 'Griezelig hard'

Veel mensen hebben de enorme knal wel gehoord, maar wie heeft er ook nog wat gezien? Dat is wat de politie Hardenberg aan de weet probeert te komen, nadat onbekenden zaterdagnacht een fikse, zelfgemaakte vuurwerkbom tot ontploffing brachten op de kruising van Prins Bernhardstraat en Wilhelminastraat in hartje Dedemsvaart.

Via een oproep op de eigen Facebook-pagina hoopt de politie getuigen te vinden die tips kunnen geven over de dader(s). 

Griezelig hard

Uit de reacties blijkt dat het een flinke knal moet zijn geweest. "Het klonk zelfs bij ons in huis, met de rolluiken dicht, zo hard dat de jongste hond begon te blaffen", aldus een van de reacties. "Dit is niet de eerste keer", voegt ze er aan toe. Een ander reageert: "Ik dacht dat het achter m'n huis was, zo griezelig hard. Maar ik hoor het hele jaar knallen. Vooral in het weekend."

Quote

Erg gevaarlijk, dat is wel duidelijk

Bas Huizing

Formaat

Anderen schrijven over meerdere knallen, afgelopen zaterdag, iets na middernacht waarvan eentje de ramen in de sponningen deed trillen. Dat soort meldingen zijn ook bij de politie binnen gekomen zegt politieman Bas Huizing, beheerder van de Facebookpagina. "Als ik kijk naar het formaat moet het een behoorlijke knal zijn geweest. De bom was zo'n 30 centimeter lang. Erg gevaarlijk, dat is wel duidelijk", zegt Huizing.

Tips

Juist vanwege dat gevaar is de politie er zeer op gebrand de daders te vinden. Volgens Huizing heeft de oproep vandaag meerdere tips opgeleverd die mogelijk bruikbaar zijn.

Dat het vaker knalt in Dedemsvaart, zoals uit enkele reacties blijkt, kan de politie niet bevestigen. "De laatste tijd hebben we daarover geen meldingen gekregen", aldus Huizing.

Vechtdal