Volledig scherm
Campagnejassen van D66 bij eerdere acties. (archieffoto) © ANP

Dedemsvaartse kandidaat zoekt D66-jas via Marktplaats

Opmerkelijke advertentie op Marktplaats. Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart zoekt een dikke D66-jas omdat hij voor die partij kandidaat is voor de Overijsselse statenverkiezingen op 20 maart 2019. 

Hij vraagt op Marktplaats een warmgevoerde jas maat XL, zodat hij er zo nodig nog een dikke trui onder kan dragen. Bij de D66-webshop was zo'n jas niet op voorraad, bovendien zou een nieuw exemplaar 42,96 euro kosten, exclusief verzendkosten. 

Pesten op werk

Hartholt, die onder andere petities lanceerde tegen pesten op het werk en voor de aanleg van een verlichte fietsroute door het Zuiderbos in zijn woonplaats, stapte onlangs na 27 jaar over van CDA naar D66. Begin dit  jaar zette hij uit protest tegen de volgens hem ‘PVV-light-lightkoers’ van de fractieleider van de christen-democraten in de Tweede Kamer Sybrand Buma zijn CDA-jas te koop op Marktplaats. 

Hartholt staat 21ste op de kandidatenlijst voor D66 Overijssel, dat nu zes zetels bezet. Hij streeft onder meer naar verbetering van de N377, een veiliger N36, aanpak van de spoor-bottleneck Zwolle-Herfte en elektrificatie van de spoorlijn Almelo-Mariënberg.

Volledig scherm
Gerrit Hartholt verzamelde op de markt in Dedemsvaart handtekeningen tegen pesten op het werk. (archieffoto) © Frank Uijlenbroek
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

  Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

  Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
 2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

  Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

  Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.
 3. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.

Vechtdal