Volledig scherm
Campagnejassen van D66 bij eerdere acties. (archieffoto) © ANP

Dedemsvaartse kandidaat zoekt D66-jas via Marktplaats

Opmerkelijke advertentie op Marktplaats. Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart zoekt een dikke D66-jas omdat hij voor die partij kandidaat is voor de Overijsselse statenverkiezingen op 20 maart 2019. 

Hij vraagt op Marktplaats een warmgevoerde jas maat XL, zodat hij er zo nodig nog een dikke trui onder kan dragen. Bij de D66-webshop was zo'n jas niet op voorraad, bovendien zou een nieuw exemplaar 42,96 euro kosten, exclusief verzendkosten. 

Pesten op werk

Hartholt, die onder andere petities lanceerde tegen pesten op het werk en voor de aanleg van een verlichte fietsroute door het Zuiderbos in zijn woonplaats, stapte onlangs na 27 jaar over van CDA naar D66. Begin dit  jaar zette hij uit protest tegen de volgens hem ‘PVV-light-lightkoers’ van de fractieleider van de christen-democraten in de Tweede Kamer Sybrand Buma zijn CDA-jas te koop op Marktplaats. 

Hartholt staat 21ste op de kandidatenlijst voor D66 Overijssel, dat nu zes zetels bezet. Hij streeft onder meer naar verbetering van de N377, een veiliger N36, aanpak van de spoor-bottleneck Zwolle-Herfte en elektrificatie van de spoorlijn Almelo-Mariënberg.

Volledig scherm
Gerrit Hartholt verzamelde op de markt in Dedemsvaart handtekeningen tegen pesten op het werk. (archieffoto) © Frank Uijlenbroek
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.
  2. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal