Volledig scherm
Campagnejassen van D66 bij eerdere acties. (archieffoto) © ANP

Dedemsvaartse kandidaat zoekt D66-jas via Marktplaats

Opmerkelijke advertentie op Marktplaats. Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart zoekt een dikke D66-jas omdat hij voor die partij kandidaat is voor de Overijsselse statenverkiezingen op 20 maart 2019. 

Hij vraagt op Marktplaats een warmgevoerde jas maat XL, zodat hij er zo nodig nog een dikke trui onder kan dragen. Bij de D66-webshop was zo'n jas niet op voorraad, bovendien zou een nieuw exemplaar 42,96 euro kosten, exclusief verzendkosten. 

Pesten op werk

Hartholt, die onder andere petities lanceerde tegen pesten op het werk en voor de aanleg van een verlichte fietsroute door het Zuiderbos in zijn woonplaats, stapte onlangs na 27 jaar over van CDA naar D66. Begin dit  jaar zette hij uit protest tegen de volgens hem ‘PVV-light-lightkoers’ van de fractieleider van de christen-democraten in de Tweede Kamer Sybrand Buma zijn CDA-jas te koop op Marktplaats. 

Hartholt staat 21ste op de kandidatenlijst voor D66 Overijssel, dat nu zes zetels bezet. Hij streeft onder meer naar verbetering van de N377, een veiliger N36, aanpak van de spoor-bottleneck Zwolle-Herfte en elektrificatie van de spoorlijn Almelo-Mariënberg.

Volledig scherm
Gerrit Hartholt verzamelde op de markt in Dedemsvaart handtekeningen tegen pesten op het werk. (archieffoto) © Frank Uijlenbroek
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Boeren en jagers niet aan banden door kraanvogels Engbertsdijksvenen

    Boeren en jagers niet aan banden door kraanvo­gels Engberts­dijks­ve­nen

    Afgelopen zomer streek slechts een elftal kraanvogels neer in de Engbertsdijksvenen, terwijl er in 2015-2016 minstens 300 zijn geteld. Feit is dat deze statige vogels het duizend hectare grote natuurgebied op de grens van Vechtdal en Twente elk jaar weten te vinden. Het beheerplan dat de provincie Overijssel opstelde voor dit Natura 2000-gebied moest op enkele punten aangepast worden nadat de Raad van State in oktober 2017 bezwaren tegen het plan gedeeltelijk gegrond verklaarde. Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel hebben met die aanpassing vooral onduidelijkheden rond de foerageergebieden van de kraanvogels weggenomen.

Vechtdal