Demonstreren tegen corona in Slagharen? Dorpsbewoners fronsen hun wenkbrauwen

VideoDe demonstratie tegen de coronamaatregelen in Slagharen is vanmiddag rustig verlopen. Er kwamen minder mensen op af dan de initiatiefnemers hadden gehoopt. Het afgezette demonstratieterrein op het Anton Geerdesplein bleef vrijwel leeg. 

 1. Geluidstechnicus Casjan heeft vooral de emotie van een voorstelling gemist: ‘Bij een klus met Douwe Bob schoot ik ineens vol’
  PREMIUM

  Geluids­tech­ni­cus Casjan heeft vooral de emotie van een voorstel­ling gemist: ‘Bij een klus met Douwe Bob schoot ik ineens vol’

  De cultuursector beleeft donkere tijden. Muzikanten, artiesten, theaters, popzalen en musea verkeren in crisis vanwege corona. Wat doet dat met de mensen die de kost verdienen in die branche? Kiezen ze rigoureus voor een carrièremove? Of houden ze vol, hopend op betere tijden? Ze vertellen hun verhaal. Vandaag: Casjan Berends, geluidstechnicus bij Theater de Voorveghter in Hardenberg én zzp’er.
 2. Edwin Evers uit Hardenberg scoort weer met imitatie van Frank de Boer, en ‘er komen er nog wel een paar’
  PREMIUM
  Audio & Video

  Edwin Evers uit Hardenberg scoort weer met imitatie van Frank de Boer, en ‘er komen er nog wel een paar’

  Imitaties van Edwin Evers uit Hardenberg blijven onverminderd populair. Dat blijkt ook deze dagen weer, als de voormalige 538-dj in de ochtend vóór het EK-duel tegen Oekraïne (3-2 overwinning voor Nederland) een geluidsfragment van de broertjes De Boer deelt op zijn social media. In no-time is het telefoongesprek met onder meer de bondscoach meer dan honderdduizend keer beluisterd.
 3. Uelsen kiest voor windpark op de grens; Hardenberg alert
  PREMIUM

  Uelsen kiest voor windpark op de grens; Hardenberg alert

  De dreigende komst van windmolens naar Kloosterhaar, Sibculo en Bergentheim blijft een heet hangijzer in de Hardenbergse politiek. Vanavond was er weer volop discussie over tijdens de bespreking van de Regionale Energiestrategie (RES). De vrees van inwoners dat Kloosterhaar wordt ingesloten door windparken is versterkt nadat de gemeenteraad van Duitse buurgemeente Uelsen maandagavond instemde met een plan voor windturbines dicht bij de grens.

Vechtdal