Volledig scherm
PREMIUM
Piet-Cees van der Wel, inmiddels fractievoorzitter van het CDA in Hardenberg, en leider van meerdere CDA-campagnes. © Frank Uijlenbroek

Deze man is dé spindoctor van het Vechtdal

Piet-Cees van der Wel (32) is dé man achter het onverwachte politieke succes van Maurits von Martels en Rick Brink. Met doordachte brieven en uitgedokterde campagnes hielp hij beide CDA’ers naar Den Haag. Hoe heeft hij dat gedaan? 

Een half jaar terug. Jan Riesewijk staat op de provinciale kieslijst voor het CDA op een onverkiesbare plek in de achterhoede, maar de persoonlijkheid uit Losser - theatermaker, prominent, acteur, met doorgaans de lach aan zijn achterste - heeft zich in een campagnefilmpje als lijstduwer achter de partijbus opgesteld. Die heeft tijdens een rondrit door Overijssel panne, en dan wil Riesewijk graag een handje helpen. ,,Ook de lijstduwer staat achter het CDA”, zegt-ie, waarbij de Twentse tongval het schijnbaar nodig maakt om op landelijke televisie ondertiteling toe te voegen. ,,En ik blijf duwen.” 

 1. Lokaal verslaggever Geke (63) op straat nu Dedemsvaartse Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’
  PREMIUM

  Lokaal verslagge­ver Geke (63) op straat nu Dedems­vaart­se Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’

  De Dedemsvaartse Courant houdt na 143 jaar op te bestaan. Tot teleurstelling van Geke Lensen, redactioneel aanspreekpunt naar de lezers en zo'n beetje de enige verslaggever die nog over was. Zij zag de bui al enigszins hangen, toen de oorspronkelijke uitgever Boom dik twee jaar terug werd overgenomen door de Noordelijke Dagblad Combinatie. ,,Daarmee is Dedemsvaart echt aan het voeteneind komen te liggen.”
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal