Volledig scherm
PREMIUM
Piet-Cees van der Wel, inmiddels fractievoorzitter van het CDA in Hardenberg, en leider van meerdere CDA-campagnes. © Frank Uijlenbroek

Deze man is dé spindoctor van het Vechtdal

Piet-Cees van der Wel (32) is dé man achter het onverwachte politieke succes van Maurits von Martels en Rick Brink. Met doordachte brieven en uitgedokterde campagnes hielp hij beide CDA’ers naar Den Haag. Hoe heeft hij dat gedaan? 

Een half jaar terug. Jan Riesewijk staat op de provinciale kieslijst voor het CDA op een onverkiesbare plek in de achterhoede, maar de persoonlijkheid uit Losser - theatermaker, prominent, acteur, met doorgaans de lach aan zijn achterste - heeft zich in een campagnefilmpje als lijstduwer achter de partijbus opgesteld. Die heeft tijdens een rondrit door Overijssel panne, en dan wil Riesewijk graag een handje helpen. ,,Ook de lijstduwer staat achter het CDA”, zegt-ie, waarbij de Twentse tongval het schijnbaar nodig maakt om op landelijke televisie ondertiteling toe te voegen. ,,En ik blijf duwen.” 

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal