Een oefening van de dijkwachten
Volledig scherm
Een oefening van de dijkwachten © Frank Uijlenbroek

Dijkwachters checken dijk langs de Vecht voor eventuele noodsituaties

Met de satelliettelefoon in de hand, regen en wind trotserend, liepen de dijkwachters vanochtend over de dijken langs de Vecht. De vrijwilligers moeten in noodsituaties de staat van de dijken controleren, door middel van patrouilles. Vanochtend werd er geoefend. Het Waterschap Vechtstromen heeft op enkele plaatsen ‘schade’ aangebracht en deze in beeld gebracht met foto’s. 

 1. Balkbrug blij dat raad Hardenberg twee ton extra wil uittrekken voor sportpark
  PREMIUM

  Balkbrug blij dat raad Hardenberg twee ton extra wil uittrekken voor sportpark

  Sportief Balkbrug is enthousiast na de instemmende reacties vanuit de Hardenbergse politiek op de plannen voor een facelift van sportpark De Balk. Daarvoor is de gemeenteraad gevraagd om 215.000 euro extra beschikbaar te stellen. ,,We zijn blij met het verloop van de raadsvergadering dinsdagavond’’, reageert Harold Mijnheer, penningmeester van VV Avereest en lid van de werkgroep privatisering sportpark De Balk.
 2. Vechtdal Crosscompetitie hoopt nu op uitgestelde start in januari
  PREMIUM

  Vechtdal Crosscompe­ti­tie hoopt nu op uitgestel­de start in januari

  Morgen zou de strijd losbarsten in de Vechtdal Crosscompetitie. De zesde editie van een reeks van vijf crosslopen in de regio. Juist in deze coronatijd - waarin ook hardloopwedstrijden schaars zijn - bleek de animo groot. De inschrijving voor de competitie moest zelfs gesloten worden toen het maximale aantal van 500 deelnemers was bereikt. Maar zij moeten geduld hebben: de crosscompetitie start nu op z’n vroegst na de jaarwisseling.
 1. Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Griekenland en Turkije
  Play

  Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Grieken­land en Turkije

 2. Noodkreet zorg: 'Nederlanders, kom alsjeblieft weer helpen!'
  Play

  Noodkreet zorg: 'Nederlan­ders, kom alsje­blieft weer helpen!'

Vechtdal