Volledig scherm
Podium Hardenberg moet plaatsmaken voor vier woon-werk kavels. © Alex Mulder

Directie wil failliete disco Podium slopen voor bedrijfskavels

De kans dat de failliete discotheek Podium in Hardenberg ooit nog weer open gaat is vrijwel nul. Nu er zich de afgelopen maanden geen kopers hebben gemeld wil directeur Gerrit Hoogenboom het pand slopen om plaats te maken voor vier kavels voor wonen en werken.

Burgemeester en wethouders van Hardenberg zijn in principe bereid mee te werken aan het plan, waarvoor ook een wijziging van het bestemmingsplan nodig is.

Belangstelling

"De kavels zijn bedoeld voor kleinschalige, lichte bedrijvigheid in combinatie met wonen", zegt Hoogenboom. "Daarvoor zijn er maar heel weinig locaties in Hardenberg. Dus over de belangstelling hebben we niet zoveel twijfels."

Al vanaf het moment dat Podium eind vorig jaar in zwaar weer kwam loopt Hoogenboom met dit idee rond. Kort nadat het faillissement van de discotheek een feit was diende hij daarom een verzoek om een planologische principe-uitspraak in bij de gemeente.

Financiers

Nu het antwoord positief is moet er eerst worden gezocht naar financiers. "Daarbij willen we ook proberen het faillissement weg te poetsen en van daaruit verder te gaan", aldus Hoogenboom. "Verder moeten we nu met de gemeente in gesprek over de nadere invulling."

Vechtdal