Volledig scherm
PREMIUM
Roelof de Vries, Marcel van Roosmalen en Jan Dirk van der Burg (v.l.n.r.) openen vrijdagavond met de voorstelling 'Dit is Hardenberg' het Nationaal Theaterweekend in de Voorveghter. © Renate Beense

'Dit is Hardenberg’ opent theaterweekend in Voorveghter

Dit is Hardenberg. Dat is de titel van de voorstelling waarin Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg onderzoeken hoe ‘gewoon’ Hardenberg wel niet is. Vrijdagavond staat het trio op de planken bij de start van het Nationale Theaterweekend in de Voorveghter. Waarbij ook waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers en dominee Wim van der Wel hun oordeel mogen vellen over Hardenberg. 

Journalist Marcel van Roosmalen, vaste columnist voor de NRC en NOS Studio Voetbal, gaat samen met ‘Fotograaf des Vaderlands’ Jan Dirk van der Burg en Radio 1-presentator en ‘Slimste Mens zomereditie 2018’ Roelof de Vries op zoek naar wat er zo typisch aan Hardenberg is. Het resultaat van hun zoektocht presenteren ze vrijdagavond vanaf 20.15 uur. ‘De Hardenbergers zelf’ komen ook aan bod, zo worden meningen gepeild via verschillende polls. 

  1. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
    PREMIUM
    video + foto's

    Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

    De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal