Tegenstanders van de komst van megawindturbines in de buurt van woningen en natuur voeren actie in Amsterdam. Ze overhandigen handtekeningen, rollen een spandoek van 500 meter lang uit op de Dam en houden een manifestatie in het Westerpark.
Volledig scherm
PREMIUM
Tegenstanders van de komst van megawindturbines in de buurt van woningen en natuur voeren actie in Amsterdam. Ze overhandigen handtekeningen, rollen een spandoek van 500 meter lang uit op de Dam en houden een manifestatie in het Westerpark. © ANP/Koen van Weel

Doel al bereikt volgens Bergentheim en Kloosterhaar: ‘Meer windmolens overbodig’

Windturbines in de buurt van Bergentheim, Sibculo en Kloosterhaar zijn helemaal niet meer nodig. Dat zegt Realistisch Duurzaam Bergentheim, dat zich net als veel inwoners van Sibculo en Kloosterhaar verzet tegen de dreigende komst van windmolens. De tegenstanders roepen niet zomaar wat: lector energietransitie Martien Visser van de Hanzehogeschool in Groningen stelt dat het doel voor 2030 om in heel Nederland minstens 35 Terrawattuur aan groene elektriciteit op te wekken met windmolens en zonneparken eigenlijk al is bereikt.

1 reactie

  • Christiaan Jurjens

    1 jaar geleden
    Ik vind windmolens in omgeving Bergentheim wel een goed plan beter dan de vervuilde auto's

Vechtdal