John Töpfer aan het werk als docent Nederlands aan het Vechtdal College in Hardenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
John Töpfer aan het werk als docent Nederlands aan het Vechtdal College in Hardenberg. © Foto Freddy Schinkel

Doordeweeks werkt hij als docent, maar in het weekend is John onder de adel

Door de week werk je voor de baas. Zet je 's avonds de wekker en prop je 's ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

 1. De Krim in startblokken voor bouw multifunctioneel dorpshuis: ‘We staan te popelen’
  PREMIUM
  video

  De Krim in startblok­ken voor bouw multifunc­ti­o­neel dorpshuis: ‘We staan te popelen’

  Als het aan De Krim lag was al vóór de zomer de eerste echte schop de grond in gegaan voor de bouw van de multifunctionele accommodatie in het dorp. De laatste hindernis, de goedkeuring van de benodigde omgevingsvergunning, bleek echter lastiger dan gedacht. ,,Maar de gemeente geeft de vergunning binnenkort af’’, vertelt pr-man Ton Golstein van de stuurgroep mfa op het bouwterrein aan de Beukenlaan. Zijn enthousiasme blijft aanstekelijk.
 2. Hoe een huwelijk tussen Hardenberg en Ommen op een vechtscheiding uitliep (en er nu ruzie over de inboedel is)
  PREMIUM

  Hoe een huwelijk tussen Hardenberg en Ommen op een vechtschei­ding uitliep (en er nu ruzie over de inboedel is)

  Het uit elkaar gaan van de gemeente Hardenberg en Ommen loopt uit op een vechtscheiding. Nadat eerder al het verenigde ambtenarenkorps werd ontmanteld, worden ook de contracten voor een gezamenlijke buitendienst binnen nu en vijf jaar verscheurd. Hardenberg vindt het gras in haar eigen gemeente groen genoeg en zet Ommen aan de kant. Alweer. ,,Wij hebben de zaken op orde.”

Vechtdal