John Töpfer aan het werk als docent Nederlands aan het Vechtdal College in Hardenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
John Töpfer aan het werk als docent Nederlands aan het Vechtdal College in Hardenberg. © Foto Freddy Schinkel

Doordeweeks werkt hij als docent, maar in het weekend is John onder de adel

Door de week werk je voor de baas. Zet je 's avonds de wekker en prop je 's ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

De directeur van Stichting Adel in Nederland, John Töpfer, reist veel met de trein. Tweede klas. Voor zijn werk en voor zijn werk. Want om nu te zeggen dat John naast zijn werk als docent een hobby heeft, dat gaat wat te ver. Of je doet hem te kort. Ik denk het laatste.

John heeft zijn zaakjes op orde. U kunt hem op Facebook vinden (Adel in Nederland), op Twitter (Adel in Nederland), Instagram (Adel in Nederland), hij geeft een magazine uit (Adel in Nederland) en op zijn site - ik noem verder geen namen - ontvangt hij iedere maand 25.000 bezoekers.

  1. Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’
    PREMIUM

    Kanaaldra­ma bij Beerzer­veld nadert apotheose: ‘Bloempot­ten rammelden in de venster­bank’

    De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

Vechtdal