Volledig scherm
Tussen de brandweerpakken wordt een tijdlijn getekend van de verdere aanpak door het bestuur van de Coalitie Balkbrug 2025. © Frank Uijlenbroek

'Dorpshub' Balkbrug in de brandweerkazerne

Letterlijk bijna in de schaduw van de spuitwagen en tussen de uitrustingsstukken van de brandweer worden de komende tijd de mooiste plannen voor Balkbrug ontwikkeld. Dit 'vuurtje' lijkt niet meer te blussen.

Met een 'dorpshub', zeg maar een soort dorpskantoor, in de brandweerkazerne brengt de Coalitie Balkbrug 2025 het dorpsplan voor Balkbrug in een volgende fase. ,,We zijn enorm blij dat  de brandweer ons deze ruimte biedt," stelt Sjoukje de Haan, voorzitter van Coalitie Balkbrug 2025. ,,Hier kunnen we iedereen spreken die iets te vertellen heeft en ook fysiek laten zien hoe en door wie gewerkt wordt aan de verdere ontwikkeling van Balkbrug."

Toekomst 

Het coalitiebestuur vergadert er zelf, ontvangt er vertegenwoordigers van allerlei organisaties en stromingen uit het dorp en de gemeente Hardenberg en dorpsregisseur Judith van Oostrom houdt er zitting. ,,De dorpshub is een goede voorziening om het hele dorp te laten meepraten over de toekomst", stelt De Haan. ,,Na een eerste dorpsgesprek enkele jaren geleden ligt er nu een dorpsvisie, maar die moet ook steeds aangevuld worden met nieuwe informatie over wat er leeft in het dorp. "

Er moet nog bepaald worden op welke tijden de dorpshub open is. Voorlopig worden er alleen mensen op afspraak ontvangen. Binnenkort organiseert de coalitie een tweede dorpsgesprek.

  1. Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

    Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsber­gen

    Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

Vechtdal